Laurent: “Ik heb in mijn leven veel meer aan de staat betaald, dan de staat aan mij, oké?”

Print
Prins Laurent stapte gefrustreerd buiten na een bijeenkomst van de Senaat. Toen hij werd tegengehouden door een journaliste van Sud Presse, stak hij een vurige repliek af.

“De jaarrekening?” antwoordde de prins. “Laat ons daar het er maar niet over hebben, want het begint me echt te irriteren. Ik sloof mij al jaren uit, maar ze boycotten mij als ik wil werken. Mijn rekeningen zijn onberispelijk.”

“Ze zeggen dat mijn financiën niet in orde zijn. Er is helemaal niets mis met mijn financiën. Ik heb in mijn leven veel meer aan de staat betaald, dan de staat aan mij, oké? Ik heb voor verschillende redenen miljoenen euro’s uitgegeven. En nu ga je mij vertellen dat mijn “balans” niet goed is? Als mijn familie en sommige politici me met rust laten, dan kon ik laten zien dat mijn financiële zaken op orde zijn.”

Toen de camera afstond, biechtte hij nog op aan journalist Emmanuel Mestag dat hij “er bijna genoeg van heeft” en “het beu wordt dat ze zeggen dat al wat hij doet toch niet deugt en dat hij oneerlijk beoordeeld wordt”.