Wandelaar krijgt verdwaalde kogel in lies

Print
Wandelaar krijgt verdwaalde kogel in lies

Tom Van De Pol werd getroffen door een kogel toen hij langs het kanaal wandelde. Foto: ram

Een wandeling langs het kanaal Dessel-Schoten eindigde voor Tom Van De Pol (40) in het ziekenhuis. Een kogel, afkomstig van een onbekende schutter, bezorgde hem een wonde in de liesstreek.

De feiten speelden zich af op zaterdag 19 november. Tom Van De Pol was samen met zijn vrouw en hond aan het wandelen langs het kanaal, niet ver van de plaats waar ze wonen. In de buurt van het waterzuiveringsstation voelde Tom opeens pijn in de liesstreek en is het gezelschap terug naar huis gewandeld. “Onderweg voelde ik met mijn hand op de plaats waar het pijn deed”, vertelt Tom aan regionale zender RTV. “Die was helemaal bebloed. Onderweg kreeg ik steeds meer pijn. Thuis ben ik onder de douche gaan staan. Daar merkte ik een kogelinslag in mijn ­lichaam.”

Operatie

De voorzitter van de Historische Machineclub Kempen wordt naar het ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging. “Daar hebben ze foto’s genomen. Op de afdrukken was te zien dat de kogel nog in mijn bil zat. Dezelfde dag ben ik geopereerd en is de kogel eruitgehaald. Lichamelijk valt alles op dit moment best mee. Ik probeer het te verwerken, maar dat is niet zo eenvoudig. In mijn hoofd blijft het spelen wat er die dag gebeurd is”, zegt Tom Van De Pol.

Geluidsdemper

De kogel was afkomstig uit een longrifle of een kleine revolver. De politie en het parket hebben een onderzoek ingesteld, maar voorlopig zonder resultaat. “De hele omgeving is die dag uitgekamd en ook de echtgenote is verhoord”, legt Rudy ­Remijsen van politie Regio Turnhout uit. “Er staan zeer weinig huizen in die buurt, wat het er niet gemakkelijk op maakt. Het vreemde is ook dat niemand die voormiddag een schot gehoord heeft. Waarschijnlijk had het wapen dus een geluidsdemper. Kwaad opzet sluiten we in elk geval uit. We denken eerder aan een verdwaalde kogel of een ongeluk.”