Kunstenaar Koen Vanmechelen 1 dag baas van Het Belang van Limburg

De internationaal bekende kunstenaar Koen Vanmechelen is op dinsdag 6 december gasthoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Samen met de journalisten zal hij de krant van woensdag 7 december maken.

mal

Koen Vanmechelen is onder meer bekend van zijn Cosmopolitan Chicken Project waarbij hij door kruising van kippen van overal in de wereld op zoek gaat naar de kosmopolitische kip. Dit project ligt aan de basis van zijn Open University of Diversity. Zijn expressieve schilderijen, glaswerk, installaties en houten beeldhouwwerk waren spraakmakend op tentoonstellingen in Venetië, Shanghai, Moskou, New York, Londen en tal van andere plekken in de wereld.

In Zwartberg bouwt hij het ambitieuze La Biomista, ontworpen door Mario Botta, maar tegelijk heeft Koen Vanmechelen ook elders in de wereld standplaatsen zoals zijn pas geopend eigen kunstencentrum in Detroit.

In de krant van 7 december wordt een kunstwerk afgedrukt dat Koen Vanmechelen speciaal voor deze gelegenheid heeft ontworpen. De hele krant, van de eerste tot de laatste pagina zal zijn stempel dragen. Tegelijk wil hij bewijzen dat kunst en cultuur overal aanwezig zijn, in alles wat we doen, in alles waarover een krant elke dag schrijft.

Deze krant wordt niet alleen een exemplaar om te bewaren, het bevat een nog nooit gezien project.