© rr

De totale opbrengst van alle Rode Neuzen Dag-acties is bekend!

Koen Wauters en Jonas Van Geel maakten daarnet tijdens de liveshow op VTM bekend hoeveel geld er is ingezameld voor het goede doel. In totaal bracht de Rode Neuzen Dag maar liefst 4.103677 euro op. Het was de tweede editie van de Rode Neuzen Dag.

evg

Zowel BV’s, politici als gewone mensen zetten zich de afgelopen tijd via verschillende acties in voor jongeren met psychische problemen. Tijdens de show zelf waren er diverse humoristische en muzikale acts. Een euforische Koen Wauters en Jonas Van Geel bedankten iedereen op het einde voor alle inzet en het spectaculaire eindbedrag van 4.103677 euro.

De tweede campagne van de Rode Neuzen Dag werd in september gelanceerd onder de slogan “het scheelt als je deelt”. Sindsdien werden werden in heel Vlaanderen 2.510 acties georganiseerd om geld op te halen voor het initiatief. Zaterdag werd de campagne op VTM afgesloten met een slotgala dat gepresenteerd werd door Koen Wauters en Jonas Van Geel. Er vonden ook nog tal van activiteiten plaats in de Rode Neuzen Dag-tent op het Sint-Pietersplein in Gent.

Het ingezamelde zal nu worden aangewend om huizen te openen waar jongeren met psychische problemen terechtkunnen. De bedoeling is om in elke provincie een van die huizen te openen.

Vorig jaar werd tijdens de eerste editie van de Rode Neuzen Dag een iets lager bedrag ingezameld: 3.858.814 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer