© BELGA

REACTIES. “Ik wil de analyses nu wel eens lezen”

Van Aert en Albert halen uit na commentaren van Nys en co

Wout Van Aert heeft niet nagelaten om de critici lik op stuk te geven na zijn overwinning in de Superprestige van Spa-Francorchamps. Zijn ploegleider Niels Albert deelde ook een prik uit naar Sven Nys.

sdv

Lees hier het verslag van de wedstrijd in Spa-Francorchamps.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Lees hier ons commentaarstuk

“Ik wil de analyses nu wel eens lezen”, reageerde Van Aert na aankomst. Meer dan een maand lang had hij de duimen moeten leggen voor zijn Nederlandse concurrent Mathieu van der Poel. Jan en alleman had daar de voorbij weken zijn mening over gegeven in de kranten en op televisie. “Als je altijd tweede wordt heb je geen recht van spreken, dus heb ik daar nooit op gereageerd. Maar ik wist dat het erin zat. Het was nu het moment om te antwoorden met de pedalen. Ik heb hier nog nooit verloren.”

Van Aert vond een gedroomd parcours op en rond het Formule 1-circuit. Vooral op loopstrook bergop maakte hij het verschil. “Je krijgt niet vaak op het seizoen de kans om zo’n muur op te lopen. Ik kan dat goed, dus het was mooi om dat eens te laten zien. De komende weken zullen het nog mooie duels worden met Mathieu in de drukke maand december.”

Ook ploegleider Niels Albert was de commentaren niet vergeten. Zo stelde Sven Nys, teammanager bij Fidea, er zich openlijk vragen bij dat Van Aert drie dagen voor de cross van Gavere nog een zware training in Calpe had gedaan. “Ik zal mijn werk wel doen, Sven moet het zijne doen. Sven zal meer dan genoeg werk hebben met zijn eigen team.”

Van der Poel: “Ik kon niet volgen”

Mathieu van der Poel (2de) wond er geen doekjes om: “Het was een lastige cross. Wout is altijd sterker geweest in zulke loopdingen. Het zal nooit mijn specialiteit worden. Ik probeerde eerst om Wout te volgen op de loopmuur, maar dat lukte niet. Het lag er te ongelijk voor mij. Ik had snel door dat ik het gat niet meer dicht zou rijden, dus koos ik ervoor om de tweede plaats veilig te stellen.”

Toon Aerts (3de): “Echt een parcours dat ik bijzonder graag doe. Ik had meer slijk verwacht, maar veel was jammer genoeg aangevroren. Ik had grote pinnen onder mijn schoenen gestoken voor het lopen. Maar daardoor gleed ik uit op een ijsplek toen ik van de fiets sprong, en blesseerde ik mijn knie. Daarna heb ik op de brug het publiek wat geëntertaind door over het vlakke stuk te springen. Elke ronde stond er meer en meer publiek, ik kreeg er zelf ook moraal van.“

Aerts is tevreden met derde plaats

Toon Aerts toonde zich zaterdag in de Superprestige in Spa-Francorchamps de beste na het duo Wout van Aert en Mathieu van der Poel dat dit seizoen de crossen onder elkaar verdeelt. “Dit is een parcours dat me ligt”, aldus de Telenet-Fidea Lion, “maar meer dan die derde stek zat er niet in.”

De Europese kampioen wist het duo tot voorbij halfcross te volgen, maar door een schuiver en een technisch foutje reed hij zichzelf op achterstand. “Tot dan kon ik met hen mee, maar ik denk dat ik zonder die schuiver uiteindelijk wel de rol had moeten lossen. Ze zijn gewoon een beetje te sterk.”

Voor zijn schuiver was een logische verklaring. “Ik had speciaal voor deze cross loopschoenen aangedaan met heel grote pinnen omdat ik wat meer grip wilde, maar op een ijsplek gleed ik uit en bleef ik wat sukkelen. Jammer, maar hen bijhouden was me toch niet gelukt. Ik kan leven met deze derde stek, ik voel me goed, rijd met vertrouwen rond en dat is wel plezant.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer