Leen Poelmans is nieuwe Hasseltse ‘studentenflik’

Print
Leen Poelmans is nieuwe Hasseltse ‘studentenflik’

Leen Poelmans is vanaf begin 2017 te vinden in een lokaaltje op de campus PXL. Foto: hbvl

Hasselt -

Politie-inspecteur Leen Poelmans is de nieuwe ‘studentenflik’ van Hasselt. Samen met inspecteur Elfi Nijssen, die Diepenbeek voor haar rekening neemt, staat ze de studenten in de politiezone voortaan met raad en daad bij.

“Inspecteur Leen Poelmans maakt sinds 1 september deel uit van de politie Limburg Regio Hoofdstad”, zegt korpschef Philip Pirard. “Voordien werkte ze voor de lokale politie Leuven, in een gelijkaardige studentensituatie dus.”

Poelmans zal vanaf begin 2017 te vinden zijn in een lokaaltje op de campus PXL in de Elfde Liniestraat. “Daar kunnen de Hasseltse studenten met al hun vragen en problemen bij mij terecht”, zegt ze. “Dat kan gaan van kleine aangiftes, zoals van een gestolen fiets, tot allerlei vragen over bijvoorbeeld overlast of het veilig organiseren van een fuif. Ik zal hen zo veel mogelijk zelf helpen of indien nodig doorverwijzen. Voor het overige wil ik vooral erg aanwezig en aanspreekbaar zijn, zowel voor de hogescholen en de universiteit als voor de studenten zelf. Studenten van Hogeschool PXL, Hogeschool UCLL en Universiteit Hasselt zullen mij dus zeker regelmatig aantreffen in de gangen of in hun cafetaria.”

Iedereen kan Leen bereiken op het nummer 0471/88.91.19, op studenten@politielrh.be of via leen.poelmans@politielrh.be. Samen met inspecteur Elfi Nijssen beheert ze ook de facebook-pagina ‘Studentenpolitie LRH’ en het Twitteraccount ‘@StudentenLRH’.