© Ella Bormans

Amnestygroep Hasselt organiseert Palestina-avond

29 november werd door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk. Naar aanleiding daarvan organiseerden Covrepal Hasselt, Amnesty International Hasselt en Palestina Solidariteit een info-en-debatavond in de Sint-Katharinazaal. De avond startte om 19.30 uur.

Ella Bormans

Sandro Moretti van Covrepal (Comité voor vrede in Palestina) heette iedereen welkom. Myriam Vandecan (Palestina Solidariteit) gaf een historische schets van het conflict dat al meer dan 70 jaar heerst tussen Israël en Palestina. Haar uitleg ging gepaard met het nodige beeld- en cijfermateriaal. Brigitte Herremans (Broederlijk Delen – Pax Christi) kwam daarna vertellen hoe haar engagement voor deze problematiek tot stand is gekomen.Tijdens de pauze kregen de bezoekers de kans om de verschillende stands te bezoeken, de foto-tentoonstellingen te bekijken, en eveneens om een glas te drinken en een gesprek aan te knopen.Na de pauze volgde dan een debat. Deelnemers waren Brigitte Herremans, Numan Othman (Palestina Solidariteit) en Amir Haberkorn (Een Andere Joodse Stem). Moderator was journaliste Nicky Aerts. De panelleden vertelden vanuit hun engagement hoe zij dit conflict beoordelen en wat zij verwachten in de toekomst. Daarna kon het publiek vragen stellen.Rond 10 uur sloot Sandro Moretti de avond af.De opkomst voor deze Palestina-avond lag zeer hoog. Bijna alle plaatsen waren bezet. Het was een erg boeiende avond met veel afwisseling zowel wb programma als de aankleding van de zaal. Er waren mooie tentoonstellingen, elke deelnemende organisatie had voor een eigen infostand gezorgd.De drie organisaties die deze avond minutieus hadden voorbereid, waren zeer tevreden met het resultaat. Er wordt al nagedacht over een activiteit op 29/11/17.

Wil je ook meewerken bij activiteiten van Amnesty International Hasselt, neem dan contact op via de website www.amnesty-hasselt.be. Neem ook eens een kijkje op www.facebook.com/AmnestyHasselt

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio