© L1

Had saunaclub link met motorbende? Ook huiszoeking in Maaseik

De Belgische en Nederlandse politie hebben zaterdagavond op verschillende locaties in Limburg panden doorzocht in verband met een groot onderzoek naar het witwassen van crimineel geld. Dat geld zou afkomstig zijn van de motorclub Satudarah, liet de politie zondag weten. Vooralsnog zijn geen aanhoudingen verricht. In ons land werd het onderzoek in Maaseik gevoerd.

adm, tomas

De politie doorzocht onder meer een saunaclub in Roermond, de vermoedelijke spil in het onderzoek naar witwaspraktijken. Daarbij zouden bankbiljetten van 500 euro uit het criminele milieu worden vermengd met de contante geldstroom van de sauna, waar prominente leden van Satudarah volgens de politie de dienst uitmaken. Ook bekeek de politie of in de sauna vrouwen werkten die mogelijk slachtoffer zijn van mensenhandel en als prostituee worden uitgebuit. Verder onderzoek moet dat nog uitwijzen.

Dat het Roermondse etablissement betrokken is bij witwassen, kwam naar voren in een ander witwasonderzoek van de landelijke Nederlandse recherche, meldt het Nederlandse persbureau ANP. Er is beslag gelegd op de administratie en contant geld.

De uitbater van de saunaclub is niet te spreken over de actie van de politie en het Openbaar Ministerie. Zo meldde Dagblad De Limburger zondagochtend. De man spreekt van “een grote blunder” en zegt dat er geen enkel bewijs van witwaspraktijken of uitbuiting is aangetroffen. Wel zou de inval “een enorme ravage hebben aangericht”.

Bij de doorzoeking van een hotelboerderij in Melick en vier woningen in Reuver, Brunssum, Roermond en Maaseik werden gebruikershoeveelheden drugs en diverse wapens zoals tasers, een stiletto en pepperspray gevonden. In één woning ontdekte de politie ook een hennepkwekerij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer