Herman Brusselmans doet opvallende bekentenis in De Slimste Mens

Print
Herman Brusselmans doet opvallende bekentenis in De Slimste Mens

Foto: VIER

Na 10 afleveringen namen we woensdag afscheid van Gilles ‘De Mol’ Van Bouwel. Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo mocht zijn plaats in de arena innemen, naast Jan Jaap van der Wal en Louis Talpe.

(Spoiler alert: lees niet verder als je de aflevering van donderdagavond nog wil bekijken!)

Wie is de nieuwkomer?

Studio Brussel-stem Eva De Roo (28) beschouwt zichzelf als een slechte quizzer. Ze studeerde vertaler-tolk en radio, maar een lief vinden tijdens haar studies zat er niet in. “Er zaten slechts twee jongens in mijn jaar. Een homo en een lelijke.

Wie zit er in de jury?

Philippe Geubels en Herman Brusselmans zetelden voor het eerst dit jaar samen in de jury. “We hebben veel overeenkomsten: we zijn allebei jong, gezond en ... miljonair”, stak Brusselmans van wal. Hij kwam meteen ook met een opvallende bekentenis. “Mijn vriendin is zwanger.” Dat hij vervolgde met “Het kindje is uitgerekend over 8 maanden en 29 dagen” maakte duidelijk dat het om een grap ging.

De beste quotes?

Jan Jaap van der Wal: “Ik ben tevreden met de jury. En met mijn hazenlip ook, hoor. Ik kan drie wortels in één keer eten.”

Erik Van Looy onthulde dat er dagelijks 100 zogezegd zieke werknemers worden betrapt door controleurs. Eva De Roo reageerde meteen met “Op de VRT?”

De flauwste mop van de jury?

Erik Van Looy tegen de jury: “Hebben jullie al eens meegelopen met de Antwerp 10 Miles?” Philippe Geubels antwoordt: “Als ik met veel mensen tegelijk wil afzien, ga ik wel naar ‘De Premier’ kijken.”

Het mooiste moment?

Hoewel Brusselmans zelf in de jury zat, hadden de makers hem toch gevraagd een vraag te stellen in de ronde ‘Open Deur’. In werkelijkheid ging het om een verklede Tom Lanoye, compleet met pruik en sigaret. “Eigenlijk is er maar één schrijver in Vlaanderen die, behalve ik, meetelt.”, aldus ‘Brusselmans’. “Elke ochtend denk ik: waarom ben ik Tom Lanoye niet?” Nadien gaf Louis Talpe het beste van zichzelf door een perfecte imitatie van Jan Mulder neer te zetten.

De winnaar van vanavond?

340 punten, slechts één punt meer dan Jan Jaap van der Wal, leveren Eva De Roo de overwinningstitel op.

De verliezer?

Jan Jaap van der Wal had maar drie seconden over om drie juiste antwoorden te geven op de vraag naar de voornamen van vijf voormalige Britse eerste ministers. De tijd stond op 0 nadat hij Margaret en Gordon had gezegd. Van der Wal blijft zo steken op vier deelnames en staat op de zesde plaats in de algemene rangschikking.

Wie komt er morgen bij?

Maandag nemen Eva De Roo en Louis Talpe het op tegen sportjournalist Ruben Van Gucht.