Joachim Gérard richt zijn blik al op volgende Spelen: “Doel is finale”

Print
Joachim Gérard richt zijn blik al op volgende Spelen: “Doel is finale”

Foto: BELGA

De Belgische medaillewinnaars van de Paralympische Spelen in Rio zijn donderdagavond in Brussel gehuldigd door het Belgisch Paralympisch comité (BPC). Onder hen ook rolstoeltennisser Joachim Gérard, die brons pakte in Rio.

De 27-jarige Gérard, die al aan zijn derde Spelen toe was, gaf na de Spelen aan toch vooral ontgoocheld te zijn met het brons. “Hoewel ik ontgoocheld was, heb ik nog altijd mijn grote droom verwezenlijkt, een medaille pakken op de Spelen”, relativeert hij. De Brusselaar richt zijn blik nu op de toekomst: “Ik wil over vier jaar in de Paralympische finale staan, dat is het doel. Maar er kan ondertussen natuurlijk nog veel gebeuren. Ik ga me eerst concentreren op de Masters van volgende week. Mijn volgende grote doel is nummer één worden op de wereldranglijst. Ik heb de capaciteiten om die eerste plaats te bereiken, maar ik moet nog iets constanter presteren op de Grand Slams.”

Ook de jonge tafeltennisser Laurens Devos werd donderdag gehuldigd. “Ik was naar Rio gegaan voor een medaille en het is me gelukt”, reageert de 16-jarige Devos, die goud veroverde. Ook hij kijkt al vooruit. “Ik kijk al uit naar de Spelen in Tokio, waar ik zeker mijn best ga doen om opnieuw een medaille te pakken.”