Rollerdag in de Zevensprong

Print

Foto: Helga Biesemans

Oostham

Ham - De onderbouw van de Zevensprong verdiende met 'rollerdag' een beloning voor het autoluw vervoer naar school.Op woensdag is het dit schooljaar immers heel wat rustiger en veiliger in de Hamse Schoolstraat.

Sinds het begin van het schooljaar neemt de Zevensprong deel aan de actie rond ‘Sam de verkeersslang’. Dit schooljaar is het elke woensdag ‘Samdag’. Dan proberen zoveel mogelijk kinderen autoluw naar school te komen. Wie te voet, per fiets of met de schoolbus komt, mag op woensdag een stickertje plakken op een Sam spaarkaart.
Tegen de herfstvakantie liep het eerste deel van de actie af en werden de resultaten geteld. Na telling bleek dat het minimum van 134 volle kaarten zelfs overschreden werd ! Omdat alle klassen van de onderbouw de norm van 75% behaalden, werd er afgesproken om na de vakantie als beloning een ‘rollerdag’ in te richten.
Vrijdag was het dan eindelijk zover. De leerlingen brachten allerlei rollend materiaal mee naar school en dat mochten ze naar hartenlust gebruiken op de speelplaats. Er waren heel wat kinderen met een step, in line skates en skateboarden. Voor de veiligheid zorgden de helmen en de knie-en elleboogbe-schermers.
Omdat niet iedereen de kans heeft om autoluw naar school te komen omdat ze te ver wonen, heeft onze MOS-juf voor deze kinderen een oplossing bedacht. De ouders stoppen met hun auto wat verderop , op het kerkplein en stappen vanaf daar te voet met hun kids naar school. Deze kleine inspanning wordt dan ook voor hen met een sticker beloond.
Na de vakantie is het tweede deel van de actie opgestart en die loopt tot aan de krokusvakantie. Tijdens de donkere wintermaanden kunnen de kinderen die een fluovestje dragen , als beloning een extra sticker verdienen op hun spaarkaart. Hopelijk geraakt de school ook nu weer aan de norm zodat er voor de leerlingen opnieuw een leuke beloning kan volgen !


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio