Vermiste kickbokser: "Gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc"

Print
Vermiste kickbokser: "Gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc"

Foto: Bert Jansen

In het Wilhelminakanaal bij Oirschot, in de buurt van het Nederlandse Eindhoven, is een levenloos lichaam aangetroffen. Dat meldt de politie.

Het lichaam werd gevonden op enkele kilometers van de plaats waar de auto van de vermiste Marc de Bonte uit Kasterlee is teruggevonden. Een schipper zag rond 15 uur het stoffelijk overschot drijven in het water.

De brandweer en politie rukte met meerdere wagens uit, speurders en een forensisch onderzoeksteam zijn ter plaatse. Een autopsie van het lichaam moet duidelijkheid scheppen.

Volgens de Nederlandse regionale kranten Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad zijn leden van het team dat die verdwijning onderzoekt ook in Oirschot aanwezig en houdt de politie er ernstig rekening mee dat het om de kickbokser gaat. Nog luidens beide kranten heeft de trainer van de kickbokser, Ludo Kaethoven, namens de familie laten weten dat de Nederlansde recherche is langsgekomen om aan te geven dat het '99 procent zeker' om de vermiste Belg gaat. De speurders baseren zich hiervoor op de kleding aangetroffen op het lichaam.

99% zeker
De Bladelse sportschool Training Unit, waar Bonte trainde, schreef volgens ANP donderdagavond op de Facebookpagina: "Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc betreft. De lessen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen."
De politie meldt volgens ANP dat de identificatie van het lichaam nog moet nog plaatsvinden. Zaterdag staat de sectie op het lichaam van de man gepland.

Dinsdag vond er op het Wilhelminakanaal ook al een zoektocht plaats, maar die leverde toen niets op. Woensdag liet de familie van de 26-jarige kickbokser daarom nog weten dat het een premie van 30.000 euro uitlooft voor een gouden tip.

Marc de Bonte (26), een gewezen wereldkampioen in kickboksen, verdween in de nacht van 4 op 5 november na een personeelsfeestje in Bladel waar hij werkte en trainde.

Nadien is hij nog naar een vriend in Turnhout gereden. Zijn auto werd de dag nadien teruggevonden in het Nederlandse Best, de gemeente waar hij samen met zijn vriendin woont.