Bondscoach Vande Broek sakkert: “Yellow Tigers in poule des doods”

Print
Bondscoach Vande Broek sakkert: “Yellow Tigers in poule des doods”

Foto: EN

De Yellow Tigers hebben het niet getroffen bij de loting voor de groepsfase van het EK volleybal voor vrouwen van 2017 in Azerbeidzjan en Georgië. Ze werden in de loodzware poule D ondergebracht en botsen op Servië, Nederland en Tsjechië.

Niemand moest bondscoach Gert Vande Broek komen vertellen dat de loting gunstig was uitgevallen voor zijn Yellow Tigers. “Gewoon de ‘poule des doods’ met twee van de drie Europese topploegen in onze reeks”, stelt hij vast. “De olympische vicekampioen (Servië), de Europese vicekampioen (Nederland) en een sterk land zoals Tsjechië. Dat is nu éénmaal de loting als je niet zelf organiseert. De loting is dan objectief. Het is wat het is. Er zitten geen zwakke zusjes in onze reeks”.

“Langs de andere kant is het ook zo dat wij een ploeg hebben die soms beter speelt in zulke situaties. Ik wil het woord ‘underdog’ niet in de mond nemen, maar ik denk dat wij misschien een vrijbuitersrol kunnen opeisen. Het is deze keer geen kwestie van te groeien tijdens het toernooi, het is van de eerste match vechten voor elke set. Het is de ‘poule des doods’ en we kunnen maar alleen trachten op het einde tot de levenden te behoren. Wat het dan verder wordt, is speculatie.”