Judoka Ilse Heylen geeft startschot nieuwe carrière op groot afscheidsfeest

Print
Judoka Ilse Heylen geeft startschot nieuwe carrière op groot afscheidsfeest

Foto: Photo News

Ilse Heylen organiseert vrijdagavond in Geraardsbergen een groot afscheidsfeest voor al haar trouwe fans en geeft tegelijkertijd het startschot voor haar gloednieuwe zaak, de Ilse Heylen Judo Academy.

Vrijdagavond vanaf 19 uur ontvangt Ilse Heylen haar supporters en sympathisanten in Feestzaal De Spiraal te Geraardsbergen. Samen met haar man en coach Olivier Berghmans woont de uit Wilrijk afkomstige topjudoka in een deelgemeente van Geraardsbergen, Smeerebbe-Vloerzegem.

Tijdens het officieel gedeelte komen onder meer de burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt en de voorzitter van de supportersclub Ilse Heylen Fanatics Kris Droog aan het woord.

Verder zijn er twee verrassingsmomenten voorzien voor Ilse Heylen, die ten slotte zelf haar plannen zal ontvouwen rond de gloednieuwe Ilse Heylen Judo Academy. De avond wordt muzikaal opgeluisterd Rudy Hammond@Blue Ladies.

Ilse Heylen behaalde in haar carrière 52 medailles op internationale wedstrijden en is daarmee veruit de meest succesrijke Belgische judoka ooit. Ze is daarmee zelfs de achtste beste judoka aller tijden. Het hoogtepunt voor Heylen was de bronzen plak op de Spelen van Athene in 2004. Op Europese kampioenschappen stond ze liefst zes keer op het podium. Haar 19 jaar durende topsportcarrière, die in maart 1997 begon met brons op de World Cup van Praag, werd vijf keer onderbroken door een zware blessure die telkens 9 maanden revalidatie kostte.

# Belga context ## Related picture(s) [JUDO RUSSIA KAZAN EC HEYLEN VS SUNDBERG]

View full context on [BelgaBox]

(belga)