Zo zal de opvolger van ‘K3 zoekt K3’ op VTM eruit zien

Print
Zo zal de opvolger van ‘K3 zoekt K3’ op VTM eruit zien

Foto: VTM

In Lint zijn vandaag de opnames van het nieuwe VTM-programma ‘The Band’ van start gegaan. In dat programma gaat de zender samen met FOX Nederland op zoek naar een nieuwe, Nederlandstalige jongensgroep.

Het programma zal gepresenteerd worden door Laura Tesoro, Niels Destadsbader en Jim Bakkum. Die laatste is een Nederlandse zanger die bekend werd door zijn deelname aan de talentenjacht Idols, de Nederlandse versie van Idool.

K3 zoekt K3 2.0

Het programma lijkt, op het geslacht van de deelnemers na, in alle opzichten op ‘K3 zoekt K3’. Omdat die zoektocht naar een meidentrio zo goed scoorde, probeert VTM dat succes nu te herhalen. Met hetzelfde productiehuis, TvBastards, maar ook met hetzelfde concept. Een 100-koppige publieksjury in vier vakken zal een eerste selectie maken uit de kandidaten. Enkel van presentator Gerard Joling, die er vorig jaar in slaagde de combinaties van de finalisten voortijdig uit te lekken, ontbreekt elk spoor.

Schuivende tribunes

Zo zal de opvolger van ‘K3 zoekt K3’ op VTM eruit zien
Het programma zal ‘The Band’ heten. Foto: VTM

Wie die eerste schifting overleeft, ziet de tribunes openschuiven en komt voor de echte jurytafel te staan. Daaraan zetelen rapster Slongs Dievanongs, danscoach Min Hee Bervoets, muzikant Kris Wauters en singer-songwriter Nielson.

Om te weten of Vlaanderen klaar is voor de zoektocht naar een jongensgroep, is het wachten tot het voorjaar van 2017. Dan komt het programma in Vlaanderen en Nederland op de buis.