Schrapt Manchester City Kompany van spelerslijst?

Print
Schrapt Manchester City Kompany van spelerslijst?

Vincent Kompany raakte geblesseerd bij een botsing met zijn eigen doelman Claudio Bravo Foto: Photo News

Vincent Kompany wordt door Manchester City mogelijk niet opgenomen op de spelerslijst voor de Champions League-wedstrijden na nieuwjaar. De Rode Duivel raakte afgelopen zondag (opnieuw) geblesseerd en is vier weken buiten strijd. Volgens de Britse pers reden genoeg voor coach Pep Guardiola om te twijfelen aan de toekomst van onze landgenoot bij de Engelse topclub.

Manchester City verzekerde zich gisteren van kwalificatie voor de volgende ronde in de Champions League met een gelijkspel in en tegen Mönchengladbach. Het deed dat echter zonder Vincent Kompany, wiens annus horribilis maar blijft duren. De Rode Duivel werd afgelopen zondag geblesseerd vervangen na een botsing met City-doelman Claudio Bravo in de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace.

Op het eerste gezicht leek het bij een hersenschudding te blijven voor Kompany, maar dinsdag maakte Pep Guardiola bekend dat onze landgenoot ook een knieblessure had opgelopen die hem weer vier weken aan de kant hield. Kompany moest alleen dit jaar al 35 weken geblesseerd toekijken.

Kompany onderging maandagochtend een scan van zijn knie, en reisde woensdag naar dr. Ramon Cugat in Barcelona. De favoriete orthopedische chirurg van Guardiola moet definitief de ernst bepalen van wat alweer de 35ste (!) blessure van Kompany in zijn periode in Manchester is. “Cugat maakt deel uit van ons team, van onze staf, dus hij is de baas daar. Vincent is in de best mogelijke handen”, aldus de coach.

Schrapt Manchester City Kompany van spelerslijst?
Dokter Ramon Cugat Foto: BELGAIMAGE

Spelerslijst

In afwachting zou Guardiola overwegen Kompany niet op te nemen op de bijgewerkte spelerslijst voor Champions League-wedstrijden na nieuwjaar. Zeker omdat zijn plaats ingenomen zou kunnen worden door middenvelder Yaya Toure, die omwille van een dispuut met Guardiola geen deel uitmaakte van de selectie voor de groepsfase van de Champions League, maar die tegen Crystal Palace verrassend zijn (sterke) wederoptreden maakte.

Guardiola liet zich dinsdag op de persconferentie waarop hij de blessure van Kompany aankondigde ook al uit over de kwestie. Op de vraag of Kompany van de spelerslijst verwijderd zou worden, antwoordde de coach toen: “Dit is niet het moment voor dergelijke vragen. Eerst moeten we ons kwalificeren voor de volgende ronde (dat gebeurde woensdagavond, nvdr.). Pas daarna neem ik een beslissing over de selectie. En ik zal beslissen op basis van de informatie die ik op dat moment heb.”

Guardiola had ook goede raad voor Kompany: “Vincent is zeer triest en boos. En ik ben teleurgesteld voor hem. Hij speelt al lang niet. Mijn goede raad is: ‘Blijf vechten, blijf gaan, en vroeger of later komt alles wel terug.’ Ik vind dit zo spijtig voor hem. We verwachten dat Vincent uiteindelijk weer kan spelen voor onze ploeg.