Voormalig F1-wereldkampioen Jenson Button zegt de cockpit vaarwel

Print
Voormalig F1-wereldkampioen Jenson Button zegt de cockpit vaarwel

Foto: AP

De Britse oud-wereldkampioen Jenson Button beëindigt zondag na de Grote Prijs van Abu Dhabi, de laatste GP van het seizoen, zijn carrière. Dat bevestigde hij donderdag op een persconferentie. Eerder was al bekend dat het zitje van Button bij McLaren volgend seizoen wordt ingenomen door onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

“Ik begin dit weekend met de gedachte dat het mijn laatste race is”, opende Button. “Na Abu Dhabi wil ik niet meer racen in de Formule 1.”

De 36-jarige Button had eerder enkel nog maar laten weten dat hij in 2017 een sabbatjaar zou nemen, in het midden latend of hij in 2018 nog zou terugkeren. Maar dat bleek enkel te zijn voor als hij spijt kreeg van zijn beslissing. “Ik wil niet aan mijn laatste race beginnen met de gedachte dat het niet mijn laatste race is”, aldus Button.

Het hoogtepunt van Button’s carrière situeerde zich in 2009, toen hij voor Brawn de wereldtitel pakte. Verder reed hij voor Williams, Renault, BAR, Honda en sinds 2010 bij McLaren. Hij won in zijn carrière vijftien Grote Prijzen. Zondag neemt hij deel aan de 305e Grote Prijs in zijn carrière.