Ontdek de natuur tijdens de Dag van de Wetenschap in Kattevennen

Print

Foto: Militza Kuipers

Kattevenne-Molenblook

Genk - Tijdens de dag van de wetenschap is Kattevennen volledig in de ban van de natuur en dit omwille van 10 jaar Nationaal Park Hoge Kempen. Ga op pad met een Ranger tijdens een wandeling vol doe -en beleefopdrachten of leer meer over de groeiprocessen van de natuur in de expo 'Inside Nature'. Voor de liefhebbers is er de 360° show 'Life of Trees' waarin 2 insecten je mee op avontuur nemen naar de wondere leefwereld van bomen.

Op zondag 27 november 2016 is Kattevennen-Cosmodrome meer dan gewoonlijk in de ban van wetenschap. Op deze jaarlijkse ‘Dag van de Wetenschap’ zet de Cosmodrome een waaier van activiteiten op touw. Zo kunnen kinderen met hun (groot)ouders op tocht met een Ranger van het Nationaal Park doorheen de bossen van Kattevennen. Bezoekers kunnen hun kennis over de natuur testen in de expo Inside Nature en voor de liefhebbers is er de 360° show ‘Life of Trees’.
Een greep uit het aanbod van de activiteiten op Kattevennen-Cosmodrome:
Rangerwandeling Life of Trees
Ga mee op pad met een Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen en ontdek de mooie natuur van Kattevennen. Tijdens deze wandeling vol doe- en beleefopdrachten leer je waarom bomen zo belangrijk zijn voor ons ecosysteem.
Start wandeling: 14u & 15u – reserveren hiervoor is noodzakelijk
360° show Life of Trees
In Life of Trees nemen Dolores, een mondig lieveheersbeestje en Mike, een eigenzinnig vuurvliegje, je mee op avontuur naar de wondere leefwereld van de bomen. Tijdens hun tocht krijgen zij (en jij!) al spelend antwoorden op vragen als hoe groeien bomen?
Na de 360° show opent de Astroranger als het ware de poort naar de kosmos en laat hij je kennismaken met de sterrenhemel van de avond.
Voorstellingen om 14u – 15u - 16u, volwassenen: 9€ / 5-16 jaar: 7.5€ / gezinsticket: 25€
Expo Inside Nature
Inside Nature vertelt ons op een vernieuwende en creatieve manier het verhaal over het leven van de natuur. Will Beckers creëerde voor de expo een aantal werken die hij tentoon stelt in de exporuimte.. alsof je door een open bos wandelt.
Voor volwassenen is er de catalogus ‘Inside Nature’ waarin environmental artist Will Beckers zijn verhaal vertelt over de expo. Te verkrijgen in het bezoekersonthaal
Doorlopend van 13u tot 17u
Op onderzoek met de Expo-gids voor Kids
Luchtwortels verstuiven met water. De jaarringen tellen van een boom om zo de leeftijd ervan te achterhalen. Een eigen boom planten. Dit is een greep uit de opdrachten die de kinderen moeten uitvoeren in de expo Inside Nature. Voorzien van een gereedschapsriem en de expo-gids gaan ze aan de slag en leren zo meer over het leven van de natuur.
Doorlopend van 13u tot 17u


Rakettheater
Steek je handen uit de mouwen en bouw een raket die alle records aan diggelen vliegt. In het ‘experimenteer voor meer’ lab staan aerodynamica en hypersonische snelheid op het programma.
Doorlopend van 13u tot 17u


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio