Mode

Belgische Glenn Martens doet het goed in modeland

Print
Belgische Glenn Martens doet het goed in modeland

Foto: Instagram Glenn Martens

De Belgische ontwerper Glenn Martens (33) staat sinds drie jaar aan het hoofd van het Franse merk Y/Project en was eerder dit jaar één van de acht finalisten voor de LVMH Prize for Young Fashion Designers. Hoewel hij naast deze prestigieuze modeprijs voor jonge ontwerpers greep, is zijn ster aan het internationale modefirmament nog steeds rijzende.

Glenn Martens werd drie jaar geleden geheel onverwacht de creatieve directeur van het Franse Y/Project, toen één van de oprichters, Yohan Serfaty, aan de gevolgen van kanker overleed. Omdat hij voordien als de eerste assistent van Serfaty had gewerkt, kreeg hij de kans om na diens dood de fakkel over te nemen en dat deed hij met verve.

Het donkere mannenlabel werd door Glenn Martens ondertussen omgevormd tot een vooruitstrevend modelabel dat zowel door vrouwen als mannen geapprecieerd én gedragen wordt. Het wordt in één adem genoemd met andere opkomende, progressieve Franse merken zoals Vetements, Courrèges en Jacquemus.

De nieuwe creatieve directeur zelf bleef de afgelopen maanden echter ook niet onopgemerkt: hij was één van de acht finalisten van de LVMH Prize for Young Fashion Designers. De Belg die aan de Antwerpse Academie afstudeerde, moest de prijs dan wel aan zich zien voorbijgaan, maar ondertussen is zijn ster rijzende.

 

 

 

Y/PROJECT SS17 FEMME backstage / shot by @carlijnjacobs & @imruh / #carlijnjacobs #imruh #yproject

Een foto die is geplaatst door Y/PROJECT (@yproject_official) op

 

 

Y/PROJECT SS17 FEMME backstage / shot by @sonnyphotos / #sonnyvandevelde #yproject

Een foto die is geplaatst door Y/PROJECT (@yproject_official) op

Niet te missen