Bornemse opent bakkerij 8 jaar nadat ze 2 kinderen verloor: "Opnieuw de kracht gevonden"

Print
Bornemse opent bakkerij 8 jaar nadat ze 2 kinderen verloor: "Opnieuw de kracht gevonden"

Lesley Cornand met haar kinderen Enya, Liene en de kleinste telg Kian in bakkerij Bakmaatje, die dinsdag opent. Foto: Joris Herregods

De Bornemse Lesley Cornand (39) opent dinsdag haar eigen bakkerij in Mariekerke. Acht jaar geleden verloor ze twee kinderen bij een ongeval en belandden zij en haar man in een diep dal. “Maar nu heb ik de kracht gevonden om er opnieuw in te vliegen.”

Het vreselijke ongeval gebeurde in de zomer van 2008 op de R6 in Mechelen. Twee kinderen van het gezin Vermeiren-Cornand, Ina (2) en Thibo (9), kwamen bij de klap om het leven. De andere kinderen, Enya en Liene, raakten lichtgewond. Net als Danny en Lesley zelf. Het gezin kwam na het ongeval in een diep dal terecht. “Ik belandde van de ene depressie in de andere. Er waren zelfs momenten dat ik het leven niet meer zag zitten. Ik kon het gewoon niet meer aan. Ja, ik wou bij onze overleden kindjes zijn. Gelukkig kon ik heel goed met mijn man praten”, vertelt Lesley.

De Bornemse had jarenlang als kinderverzorgster gewerkt, maar na het ongeval kon ze dat niet meer aan. “Het gemis van Ina en Thibo was veel te groot. Telkens als ik de crèche binnenstapte, zag ik Ina zitten. De confrontatie was veel te hard.”

Verwerkingsproces

Lesley bleef jarenlang thuiszitten. “Een situatie die moest veranderen, want ik voelde me echt nutteloos. Sinds een tijdje kreeg ik geleidelijk aan terug het gevoel dat ik onder de mensen wou komen en sociale contacten wou leggen. Ik heb goed nagedacht over wat ik met mijn leven zou doen. En omdat ik thuis graag taarten bakte, ben ik een opleiding als bakker gestart. Ik ben 39 momenteel en besefte dat het nu of nooit was om er weer in te vliegen. En het resultaat is dat dinsdag mijn winkeltje, dat de naam Bakmaatje meekreeg, in Mariekerke opengaat”, glundert Lesley.

“En er zal hard gewerkt moeten worden, want ik bak ’s nachts zelf en houd de winkel in de voormiddag ook nog eens open. Het is eigenlijk een droom die in vervulling gaat, al denk ik dat het ook deel uitmaakt van het verwerkingsproces. Dat ik nu de zin en de moed heb om dit project op te starten, heb ik aan Ina en Thibo te danken. Zij geven me de kracht om verder te gaan met mijn leven”, besluit Lesley.