Hanne (K3): "Ik wilde zelf geen prinsesje zijn, maar een piraat"

Print

Hanne, Klaasje en Marthe hebben er hun eerste jaar als K3 opzitten, en daar is hun tweede album ‘Ushuaia’ al. In de talkshow ‘Van Gils & Gasten’ gaven ze woensdagavond meer tekst en uitleg.

“Bij de eerste cd moest het heel snel gaan. Dit keer was anders, we kregen veel meer inspraak in de keuze van de nummers”, vertelt Marthe. Het veelbesproken nummer ‘Prinsesje en Superman’ is één van de resultaten, daarin zingen de meisjes over het aanvaarden van homoseksualiteit en het doorbreken van rolpatronen. “Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn”, klinkt het in dat liedje.

De meisjes kunnen zich volledig vinden in de boodschap. “Mijn eerste reactie? Ah leuk, want ik wilde als kind ook nooit een prinsesje zijn. Ik had drie broers, dus ik had geen roze tutu, ik wilde een piraat zijn”, vertelt Hanne over de herkenbaarheid van het nummer. “Het is heel belangrijk dat iedereen zich in K3 kan vinden en dat proberen wij als K3 ook uit te stralen. In het jaar 2016 is het de normaalste zaak van de wereld om dit te aanvaarden”, vult Klaasje aan. 

In de studio van ‘Van Gils & Gasten’ zongen de meisjes ook live de eerste single uit hun nieuwe album: ‘Love Boat Baby’.