Winkeliers centrum klagen over verkeersinfarct

50 nieuwe winkels bij merkendorp Roermond

Print

Video: L1

Het merkendorp in het Nederlands-Limburgse Roermond is aan zijn derde uitbreiding toe. Tegen april volgend jaar komen er 50 nieuwe winkels bij, wat het totaal op 200 brengt. De winkeliers in het centrum van Roermond klagen intussen over de verkeersdrukte.

Het outletcenter van McArthurGlen viert zijn 15-jarig bestaan in Roermond met een derde grote uitbreiding. Er wordt 70 miljoen geïnvesteerd in de bouw van 50 nieuwe winkelpanden. De tewerkstelling stijgt met 600 jobs tot ruim 3.200. Welke merken er vanaf 5 april bijkomen, wil men nu nog niet kwijt. Er is wel al sprake van nieuwe horecazaken zoals de koffieketen Starbucks en een Aziatisch restaurant van Wagamama. Er wordt ook 32,5 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe parkeertoren met 3.500 plaatsen. Het aantal bezoekers stijgt na de uitbreiding van 5,9 miljoen per jaar nu tot 7 miljoen in 2020.

De winkeliers in het centrum van Roermond klagen intussen over het drukke verkeer naar het merkendorp. Op de drukste ‘outletdagen’ loopt het verkeer in Roermond muurvast en komen de mensen niet meer naar de binnenstad. Door de uitbreiding van het merkendorp vrezen inwoners en winkeliers nog meer autoverkeer in Roermond. In een brandbrief aan de gemeente eisen ze maatregelen om het centrum weer bereikbaar te maken.

Bekijk de plannen voor de uitbreiding hier.