Oma- en opadag in Spelenderwijs

Print

Foto: Team Spelenderwijs

Neerglabbeek

Meeuwen-Gruitrode - Of het nu oma, opa, bomma, bompa, moeke, vake... of eender wat is. Iedere grootouder van onze pagadders van Spelenderwijs kreeg enkele weken geleden een grote uitnodiging mee naar huis. Ze zijn welkom op een namiddag speciaal voor hen, een namiddag met alleen maar leuke dingen, een namiddag vol plezier, een namiddag op maat gemaakt voor de oma's en opa's..., een namiddag om nooit te vergeten.

De opkomst was massaal. De kerk, waar we startten met een bezinning, zat al snel vol. We ontvingen de oma's en opa's in de kerk, zongen liedjes, lazen verhaaltjes, dachten ook even aan de oma's en opa's die er niet meer bij kunnen zijn, maar bovenal vierden we samen feest.
Daarna was het tijd om de klasjes te bezoeken. De kleuters speelden samen met de oma en opa, luisterden naar een verhaaltje of genoten gewoon van een knuffelmoment. De leerlingen van de lagere school kregen dit jaar van de juffen zelf de keuze wat er zou gebeuren in de klas. De vlindertuin koos voor hoekenwerk, waar ze samen met de oma's en opa's de verschillende hoeken bezochten. De regenboog ging knutselen, maar speelde ook gezelschapsspelletjes. The SMARTies gaven de grootouders een persoonlijke rondleiding in de klas, op de school en zongen samen onder begeleiding van juf Hilde met de gitaar 'Vrolijke, vrolijke vrienden.
Van al die bezigheden krijgt een mens honger en dorst, ook hier hadden we aan gedacht. In de eetzaal zorgde de oudervereninging voor een lekker kopje koffie, met een heerlijk stukje cake.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio