Ook Brussels sluit Europese campagne af met positieve noot

Print
Ook Brussels sluit Europese campagne af met positieve noot

Foto: FIBA

Brussels heeft woensdag op de zesde en laatste speeldag in groep A van de FIBA Europe Cup zijn eerste overwinning geboekt. Op bezoek bij het Portugese Benfica werd het 75-80.

Brussels opende desastreus in Lissabon, maar zette de scheve situatie onder impuls van de Litouwer Augustas Peciukevicius (16 punten) en de Amerikaan Brandon Ubel (17 punten, 11 rebounds) recht.

De Brusselaars maakten al geen kans meer om door te stoten naar de volgende ronde. Ze hadden hun vorige vijf groepswedstrijden verloren. Met zeven punten uit zes matchen eindigen coach Serge Crevecoeur en zijn spelers op de laatste plaats in groep A.

Eerder op woensdag boekte Limburg United zijn eerste Europese succes uit de clubgeschiedenis bij het Franse Gravelines (77-84). De Limburgers waren al uitgeschakeld. Dinsdag verloren Antwerp en Bergen hun slotwedstrijd in de FIBA Europe Cup. De Giants waren wel al zeker van een plaats in de tweede ronde (zes groepen van vier). Bergen moest de resultaten in de andere groepen afwachten, maar bleek uiteindelijk een te mager doelpuntensaldo (-7) te hebben om aanspraak te maken op de volgende ronde.