Parking richting Zolder waarschijnlijk eind december klaar

Nieuwe parking E314 vrijdag al open

Print

Morgen moet het volledige terrein aan de kant van Zonhoven afgewerkt zijn. Foto: Toon Royackers

Zonhoven -

Eindelijk kunnen bestuurders op de E314 in Limburg ook ’s avonds naar het toilet. Althans voor wie richting Nederland rijdt. Vanaf morgen opent het Total tankstation langs de snelweg in Zonhoven de deuren, eind december is de richting Zolder aan de beurt.

Hoewel er vandaag nog druk gewerkt wordt om het parkeerterrein en het gebouw helemaal af te krijgen, moet vrijdagochtend toch alles klaar zijn om de eerste bezoekers te verwelkomen. “Het heeft wat tijd gevraagd vooraleer we de nodige vergunningen op zak hadden”, legt woordvoerder Pascal De Crem van Total België uit. “Maar nadien zijn de werken heel vlot verlopen. In het voorjaar zijn we gestart met de heraanleg, en deze week is de kant van Zonhoven dus klaar.”

Volwaardig servicepunt

Het nieuwe parkeerterrein met volwaardig servicepunt waar je kan tanken, eten en met sanitaire voorzieningen was broodnodig. Op het oude parkeerterrein was er na sluitingstijd immers geen sanitair meer toegankelijk. Gevolg: internationale reizigers met een dringende boodschap moesten die honderd kilometer ophouden, van Leuven tot aan het volgende servicepunt in het Duitse Aken.

Voor truckers was het tijdelijk wegvallen van de snelwegparking ook erg onhandig, omdat ze vaak elders parking moesten zoeken om te overnachten. Dat zorgde ervoor dat veel vrachtwagenbestuurders tijdelijk langs de gewestwegen parkeerden. Vanaf morgenavond kunnen ze weer langs de E314 in Zonhoven terecht. “Voor de kant Zolder is het nog een aantal weken wachten”, besluit Pascal De Crem.

Aanvankelijk werd gedacht dat de vernieuwde snelwegparkings pas in januari 2017 konden openen, maar door het snelle werk van de aannemer kan de opening eerder plaatsvinden. “Een officieel moment is er nog niet meteen, waarschijnlijk gaan we dat in januari alsnog organiseren.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio