Wat doet deze mysterieuze auto op parking Bilzerse basisschool?

Print
Wat doet deze mysterieuze auto op parking Bilzerse basisschool?

Directrice Suzy Bruggen bij de verlaten grijze Toyota Corolla. Foto: JoGe

Bilzen -

Een verlaten Toyota Corolla is in Eigenbilzen uitgegroeid tot een waar mysterie. De auto werd maandagnacht door onbekenden achtergelaten zonder nummerplaten. “Van wie de auto is en waarom hij op de parking van de school werd gedropt, is ook voor ons een raadsel. Liefst van al willen we de auto hier zo snel mogelijk weg”, zegt directrice Suzy Bruggen.

Vlakbij de recent geopende nieuwe vleugel van basisschool De Breg in de Winkelomstraat in Eigenbilzen staat sinds maandag een grijze Toyota Corolla Break. “Wellicht is hij hier maandagavond neergezet. Onze leerkrachten hebben hem dinsdagochtend opgemerkt. De auto is afgesloten en ziet er netjes uit. Er zitten echter geen nummerplaten op. Niemand heeft ons gevraagd om hier een auto te mogen parkeren. Het is dus een raadsel van waar die auto komt en of iemand hem nog komt ophalen. Misschien was de bestuurder er zich niet van bewust dat het hier een parkeerplaats is van de school”, zegt directrice Suzy Bruggen.

In eerste instantie zat de schrik er goed in. “Die achtergelaten auto baarde ons zeker zorgen. Je hoort tegenwoordig de vreemdste verhalen, dus we hebben bewust afstand gehouden van het voertuig. Omdat we het niet vertrouwden, hebben we ook meteen de politie op de hoogte gebracht. Maar de agenten vertelden ons dat ze geen verdere actie konden ondernemen, omdat het voertuig op privéterrein staat. We hadden gehoopt dat de eigenaar kon achterhaald worden en dat de auto hier snel weg zou zijn.”

Kleren en werkschoenen

De toezichthoudende medewerkers van de school vinden het ook een ‘verdachte’ situatie. “Wat is er gebeurd met deze auto en waarom zijn de nummerplaten verwijderd? We zien door de vensters in de auto kleren en werkschoenen liggen. Maar blijkbaar is de bestuurder van de wagen na drie dagen nog niet van plan om terug te keren. Mogelijk is het een gestolen voertuig.”

De politie is ondertussen bezig met het onderzoek. “Op een privéterrein kunnen we inderdaad geen geparkeerde auto’s zonder nummerplaat openbreken of wegslepen. Onze agenten proberen nu door verder onderzoek de eigenaar van het voertuig te vinden”, aldus de politiewoordvoerder van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio