Marc Coucke koopt nu ook natuurdomein bij Durbuy

Print
Marc Coucke koopt nu ook natuurdomein bij Durbuy

Foto: Photo News

Ondernemer Marc Coucke blijft bijkopen in en om het Waalse toeristenstadje Durbuy. Nu heeft hij een deel van het natuurdomein ‘Domaine de Hottemme’ bij Durbuy gekocht. Het gaat om alles samen meer dan 150 hectaren weides en bosgebied. Hij was de enige kandidaat-koper.

In september had minister Collin de intentie aangekondigd om het domein, toen eigendom van het commissariaat-generaal voor toerisme, open te stellen voor private investeerders om het een nieuwe impuls te geven. De operatie omvatte de verkoop van 25 hectare met gebouwen en anderzijds de toekenning van een erfpacht van 129 hectare met weides en bosgebied.

De biedingen voor de twee gezamenlijke loten moesten voor 8 november ingediend worden. Uiteindelijk dook slechts één kandidaat op. Het bedrijf Are3, gecontroleerd door de maatschappij Alychlo van Marc Coucke, diende een bod in dat overeenkomt met de minimale aankoopprijs (2,7 miljoen euro) en de jaarlijkse pachtprijs (25.000 euro), aldus minister Collin. De akten kunnen volgens hem op 15 december ondertekend worden.

Zoals voorzien in de verkoopvoorwaarden zal een begeleidingscomité, voorgezeten door het commissariaat-generaal voor toerisme, toezien op het waarborgen van de leefmilieukwaliteit van de site en moeten alle investeringsprojecten voorgelegd worden. “Het bod is vergezeld van een intentieverklaring, ondertekend door Alychlo en Natagora. Dat heeft betrekking op een samenwerkingsakkoord voor de valorisering van het Domaine de Hottemme en het Domaine du Mont des Pins, een natuurreservaat van de gemeente Durbuy dat wordt beheerd door Natagora”.

Het voorbije jaar nam Coucke in Durbuy samen met een zakenpartner de parken La Petite Merveille en Durbuy Adventure in handen. Hij nam ook het hotel ‘Jean de Bohême’ in het stadscentrum over, net als de camping ‘La Chênaie’, aldus Vlaamse mediaberichten.

Externe links