Kapitein Red Flames: “We zijn echte atleten geworden”

Print
Kapitein Red Flames: “We zijn echte atleten geworden”

Foto: Photo News

Aline Zeler, kapitein van de Red Flames, neemt het donderdagavond met de Red Flames vriendschappelijk op tegen Nederland. De Standard-speelster maakte de opgang van het nationale vrouwenelftal van binnenuit mee. “We hebben de laatste elf jaar heel veel progressie geboekt. Van amateurs zijn we echte atleten geworden”, liet Zeler woensdag in Tubeke optekenen.

Kapitein Red Flames: “We zijn echte atleten geworden”
Foto: Photo News

“Verschillende meisjes zijn in het buitenland gaan voetballen en dat heeft hun niveau enkel ten goede gedaan”, legde Zeler uit. “Maar ook de speelsters in België zijn beter geworden. Ze werken nu allemaal met een physical coach, hetgeen je in internationale wedstrijden duidelijk ziet. Daarin geven details de doorslag. Elk foutje betaal je cash. Op dat vlak zijn we soms nog een beetje te lief.”

Hetgeen volgens Zeler ook een verschil heeft gemaakt tijdens de EK-kwalificaties, zijn de duizenden toeschouwers. Druk voelde ze daarbij niet. “De meeste meisjes zijn het gewoon voor 1.000 tot 2.000 toeschouwers te spelen in de BeNe League. Dat went snel.”

De oefenwedstrijden tegen Nederland (donderdag) en Denemarken (maandag) zijn een ideale test voor de Flames, want beide landen zitten ook in hun poule op het EK komende zomer in Nederland (16 juli-6 augustus 2017). “Het zijn inderdaad speciale wedstrijden, maar er kan het volgende half jaar nog zoveel gebeuren”, aldus Zeler. “Echt bepalend zijn ze dus nog niet.”

Ook Tessa Wullaert, met Wolfsburg actief in de Champions League, benadrukte dat de extra druk geen probleem is. “Niemand is met die druk bezig. Er hangt een heel goede sfeer in onze ploeg en op het EK gaan we proberen de groepsfase te overleven. Dat wordt niet makkelijk, maar het is mogelijk. De voorbereiding is nu echt begonnen. De resultaten in onze oefenwedstrijden zijn niet zo belangrijk. Het is belangrijk dat we er in juli staan.”