Genkenaren feesten voor het goede doel

Print
Genkenaren feesten voor het goede doel

Foto: Lorenzo Veppi

Genk - Het personeel van de Genkse brasserie Shakerato steekt graag de handen uit de mouwen voor het goede doel. Op donderdag 10 november organiseerden ze dan ook ‘Shakerato Goes Heart’. Het werd een spetterend feestje op een prachtige locatie, en dat allemaal ten voordele van Een Hart voor Limburg.

Er werd al enkele weken geteased en op donderdag 10 november was het zover. Het enthousiaste team van brasserie Shakerato uit Genk organiseerde dan ‘Shakerato Goes Heart’, een evenement om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze kozen voor Een Hart voor Limburg. De organisatie steunt verschillende initiatieven en focuste zich in 2016 op kinderen met een beperking of in een zwakke maatschappelijk positie. Aan het einde van 2015 had de organisatie 417 lokale projecten gesteund voor meer dan twee miljoen euro. Genoeg reden voor het Shakerato-team om iets op poten te zetten en geld in te zamelen.

De Barenzaal van de C-Mine in Genk was donderdagavond dan ook het decor van een geweldig feestje. Een pak volk, dat is het minste wat je kunt zeggen. Het is even zoeken naar een plekje om te gaan staan maar het is toch nog een gezellige drukte. De drank vloeide rijkelijk. Er was zelfs een Gin-tonic bar aanwezig. Uitdrogen van de dorst was dan ook bijna onmogelijk. Vroeg op de avond was er al wat beweging te zien op de dansvloer, maar de meeste gasten dronken liever eerst nog wat moed in voor dat ze hun foutste dansmoves lieten zien. Ondertussen werden ook de winnende nummers van de tombola geprojecteerd op een groot scherm. Zo mogen er enkele mensen naar huis gaan met prachtige prijzen geschonken door de sponsors, zoals onder andere een helikoptervlucht en een overnachting voor twee.

Om een uur na middernacht begint de drank te werken en is er ook een position switch achter de draaitafel. Daar neemt Darius The Maker het over van Johhny Losco. Hij wist er dan ook voor te zorgen dat niemand nog stil kon blijven staan. “De sfeer was heel goed. Iedereen was aan het feesten toen ik mijn set begon. Ik heb er ook voor gekozen om meer muziek uit de 90’s te draaien, dat was wel de juiste keuze voor dit feestje” vertelt Darius. Toch was er ook ruimte voor hedendaagse muziek, want iedereen zong maar al te graag mee met ‘Panda’ van Desiigner. Ook de naam Donald Trump werd opvallend enthousiast uitgeroepen. Degenen die het liedje van YG en Nipsey Hussle kennen weten wel waarom.

Uiteindelijk was niemand op de dansvloer nog te stoppen. Maar om 4 uur moest er toch een einde komen aan het feestje. Speciaal voor de harde kern op de dansvloer wordt er nog een laatste liedje gedraaid. Het wordt ‘Hey Ya!’ van Outkast. Wanneer dat na enkele minuten abrupt werd stopgezet volgden er teleurgestelde gezichten. Net wanneer iedereen dacht dat het feestje gedaan was, startte de muziek gewoon opnieuw en sprong iedereen (dan ook écht voor de laatste keer) mee op die foute plaat van Outkast.

Zo loopt de zaal uiteindelijk leeg en gaat iedereen met pijnlijke voetjes én voldaan gevoel naar huis. Darius heeft er ondertussen een set van 3 uur opzitten, en ook hij gaat tevreden naar huis. “De organisatie heeft dit heel goed gedaan. Ik heb er met plezier aan meegewerkt. Evenementen zoals deze mogen echt wel meer georganiseerd worden. En als het aan mij ligt, sta ik hier volgend jaar weer achter de draaitafel!”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio