Lommel United ontslaat Walter Meeuws na amper één maand

Print
Lommel -

Walter Meeuws is niet langer de trainer van Lommel United. Dat staat de lezen op de website van de club. De voormalige bondscoach was nog maar een maand aan de slag bij de Limburgers uit de Proximus League. Tom Van Imschoot neemt het roer tot het einde van het seizoen over.

Meeuws werd op 20 oktober voorgesteld als de opvolger van Karel Fraeye. Er werd meteen gewonnen op het veld van SK Lierse - Meeuws zat die dag weliswaar nog niet op de bank - maar die positieve lijn kon niet worden doorgetrokken. Deze maand behaalde Lommel slechts 1 op 9, waardoor het opnieuw laatste staat in de Proximus League.

Op de website van Lommel United staat de lezen dat “de visie en aanpak van beide partijen te ver afwijken”. “De tegenvallende resultaten, het spelsysteem en de bevindingen van de spelersgroep lagen aan de basis van deze beslissing.”

Lommel United ontslaat Walter Meeuws na amper één maand
Tom Van Imschoot Foto: BELGA

Stijn Vreven werd gevraagd om terug te keren naar Lommel maar die zegde niet toe. En dus werd het Tom Van Imschoot (35), die in het verleden uitkwam voor onder andere STVV, Westerlo en Oostende en sinds mei sportief coördinator en T3 was bij Lommel. De club had Van Imschoot naar eigen zeggen ook al op het oog als vervanger van Fraeye. “Hij kent de groep door en door en ziet zeer veel kwaliteit en potentieel bij de spelers.”

“De groep heeft nu dringend nood aan stabiliteit en dat kan Tom Van Imschoot hen geven. Samen met Tom Vandervee zullen zij onze jongens het broodnodige geloof in eigen kunnen teruggeven.”