Coach Red Flames: “Ik heb 100 procent vertrouwen in mijn ploeg”

Print
Coach Red Flames: “Ik heb 100 procent vertrouwen in mijn ploeg”

Foto: Photo News

De Red Flames stomen zich klaar voor twee oefenduels, morgen/donderdag in Leuven tegen Nederland en volgende week maandag (28/11) in Tubeke tegen Denemarken. De matchen kaderen in de voorbereiding op het EK van volgende zomer in Nederland. De Belgische vrouwen spelen er dan opnieuw tegen Oranje en Denemarken en ook tegen Noorwegen.

“Deze oefenduels lagen al vast voor de loting. Het zijn twee mooie tegenstanders”, legt Serneels woensdag uit in het Belgian Football Center in Tubeke. “Wat nu telt, is de match van morgen. We moeten vooruitgang blijven boeken. Na de match zullen we een nauwgezette analyse maken. Ik heb 100 procent vertrouwen in mijn ploeg.”

Het EK wordt volgende zomer van 16 juli tot 6 augustus gespeeld. De Belgische vrouwen zijn er voor het eerst bij op een EK. “Het wordt een première voor iedereen, voor de speelsters maar ook voor de staff en de federatie. In dat kader is de Cyprus Cup (van 1 tot 8 maart, red) een perfecte voorbereiding. We spelen er om de twee of drie dagen een match”, stelt Serneels. “Met onze kwalificatie hebben we het vrouwenvoetbal in België op de kaart gezet.”

De Red Flames werden dankzij hun kwalificatie ook genomineerd voor de titel ‘Ploeg van het Jaar’, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Rode Duivels. “Dat is ongelofelijk. Dit hadden we nooit durven dromen. Het is verrassend en plezant. Iedereen heeft dit jaar fantastisch werk geleverd”, besluit de coach van de Red Flames.