Kabasele: “Congolese fan zei me dat ik die apengeluiden verdiende”

Print
Kabasele: “Congolese fan zei me dat ik die apengeluiden verdiende”

Foto: BELGA

Meeuwen-Gruitrode -

Christian Kabasele is niet al te populair meer in zijn geboorteland Congo nadat hij voor de Rode Duivels heeft gekozen. “Veel supporters hebben mij via sociale media beschimpt voor die keuze”, vertelde de voormalige verdediger van KRC Genk aan Sport/Voetbalmagazine.

Kabasele kwam in aanmerking om zowel voor de Rode Duivels als voor de Congolese nationale ploeg uit te komen. “Ik liep sowieso niet warm voor Congo. Ik besef dat de concurrentie bij de Rode Duivels bikkelhard is, maar ik ben geen opportunist die een land inruilt voor een ander omdat ik niet speel”, verklaarde hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Nochtans klopte Congo wel het eerste aan bij Kabasele. “Na mijn eerste halfjaar bij Genk heb ik bondscoach Florent Ibenge een eerste keer aan de lijn gehad. Hij wilde mij meenemen naar de Afrika Cup. Ik heb geweigerd omdat ik geen impulsieve beslissing wilde nemen.” De Congolezen schakelden zelfs voormalig Anderlecht-speler Chancel Mbemba in om Kabasele te overtuigen, maar die werd door de speler van Watford afgewimpeld. “Na een gesprek had Chancel snel door dat ik mijn zinnen had gezet op de Rode Duivels.”

Die beslissing heeft hem wel niet populair gemaakt in zijn geboorteland, aldus Kabasele. “Ik heb vernomen dat ik niet erg geapprecieerd word omdat ik België heb verkozen boven Congo. Veel supporters – of wat ervoor moet doorgaan – hebben mij via sociale media beschimpt voor die keuze.” Dat misbruik ging zelfs zeer ver, onthulde de ex-verdediger van Racing Genk. “Herinner je nog die apengeluiden die ik vorig seizoen moest incasseren op Kortrijk? Een Congolese fan schreef mij letterlijk: ‘Je krijgt wat je verdient, je had maar voor ons moeten kiezen.’ Ik vind het beschamend dat mensen zo reageren.”