Doelstelling bijna bereikt

Racing Genk hoopt tegen Rapid Wenen sterke thuisreeks te bevestigen

Print
Racing Genk hoopt tegen Rapid Wenen sterke thuisreeks te bevestigen

Foto: JEFFREY GAENS

Racing Genk neemt het donderdag op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Europa League in eigen huis op tegen Rapid Wenen. De Limburgers staan na vier speeldagen samen met Athletic Bilbao met zes punten aan kop in de poule. Rapid Wenen en Sassuolo volgen op één punt. “We willen onze doelstelling van bij het begin van de campagne, onze drie thuiswedstrijden winnen, donderdag vervolmaken”, legde Peter Maes daags voor het treffen uit op een persconferentie.

“Onze drie Europese thuismatchen winnen, was vanaf het begin de doelstelling”, opende Peter Maes. “Tegen Sassuolo (3-1) en Bilbao (2-0) is dat gelukt. Een zege donderdag betekent niet onmiddellijk rechtstreekse kwalificatie, al kan het natuurlijk al wel, maar winst tegen Rapid Wenen zou ons wel op de goede weg zetten om de kwalificatie af te dwingen bij Sassuolo.”

Genk kan zich donderdag kwalificeren, als het zelf wint van de Oostenrijkers en Athletic Bilbao, eveneens in eigen huis, de drie punten pakt tegen Sassuolo.

Van onderschatting kan bij de Limburgers geen sprake zijn. In Wenen verloor Genk immers met 3-2. “We hebben ginds gezien dat Rapid veel kwaliteiten heeft”, aldus Maes. “We zullen dan ook vanaf de eerste minuut geconcentreerd de wedstrijd in handen moeten nemen. Dat Rapid in de competitie een moeilijke periode doormaakt, speelt geen rol.”

“Geen probleem voor Bizot”

Doelman Bizot overstretchte dindag op training zijn elleboog en liet uit voorzorg een echo nemen. Maar hij staat normaal gezien tegen Rapid Wenen gewoon tussen de palen. “Uit de echo bleek dat er geen ernstige blessure was. Er is dus geen probleem voor Bizot.”

Middenvelder Tino-Sven Susic hoopt donderdag al de kwalificatie te kunnen vieren. “Winst tegen Rapid kan voldoende zijn”, legde de Bosniër uit. “Winnen we niet, dan kan het nog heel moeilijk worden. In Sassuolo zal het immers niet zo makkelijk zijn de drie punten te pakken. Zelf moet ik donderdag uitkijken. Ik heb al twee gele kaarten achter mijn naam staan en bij een derde mis ik de partij in Italië.”

Racing Genk speelde dit seizoen al het meeste wedstrijden van alle teams in Europa (26), maar na de interlandbreak is de vermoeidheid weg bij Susic. “Ik ben nu helemaal gerecupereerd”, aldus Susic, die niet in actie kwam in de WK-kwalificatiewedstrijd van Bosnië in Griekenland (1-1). “We willen de wedstrijd donderdag meteen in handen nemen.”