Mama

Dit willen kindjes het liefst krijgen van Sinterklaas

Print
Dit willen kindjes het liefst krijgen van Sinterklaas

Foto: Shutterstock

Sinterklaas is in het land en de verlanglijstjes van kinderen zijn bijna volledig, maar wat staat er allemaal op? Hip speelgoed, zo blijkt. Vooral een hoverboard is populair. De hypes rond Minions en Frozen zijn zo goed als voorbij.

Jongens en meisjes hebben hun verlanglijstjes wellicht grondig moeten herzien, want er zijn het voorbije maanden enkele nieuwe rages ontstaan. “Hoverboards zijn een enorme trend in vergelijking met vorig jaar”, zegt Gauthier Vervaeke, persverantwoordelijke bij speelgoedketen Fun. “Daarnaast worden drones steeds populairder. “Ze bestaan tegenwoordig in allerlei formaten en zijn betaalbaarder geworden,” klinkt het.

Interactieve beestjes

Een andere grote hype zijn de Hatchimals. “Dat zijn eitjes die kinderen kunnen uitbroeden - niet door erop te zitten maar door ze te aaien en warm te houden”, klinkt het. Op een bepaald moment barst de schelp en komt er een Furby-achtig beestje uit dat ze verder kunnen opvoeden. “De beestjes werden verkozen tot ‘Speelgoed van het jaar’. We verwachten dat ze de trend van Furby zullen evenaren”, zegt Geert Gillis, Divisiemanager Verkoop bij DreamLand in een persbericht. De twee heren zijn unaniem: robotdieren zijn hip. “De hype rond de digibirds, die vorig jaar verlanglijstjes domineerden, is gaan liggen”, weet Vervaeke nog.

Dit willen kindjes het liefst krijgen van Sinterklaas
Hatchimals - Fun - 53,99 euro / Hoverboard - Fun - 199 euro / Drone - Dreamland - 29,95 euro / Hoverboard voor Barbie - Dreamland - 67,49 euro / Zommer Chimp, interactief aapje - Fun - 107,99 euro

Waar is Frozen?

Nog een rage die getemperd lijkt, is die rond de ‘Disney’-film ‘Frozen’. “Vorig jaar merkten we al dat er minder belangstelling was voor dit speelgoed, maar nu moet ze helemaal plaatsruimen voor de meisjes van K3. “Alles waar het trio op staat, gaat vlot over de toonbanken”, zegt Vervaeke. Ook Bumba en Paw Patrol blijven scoren, maar de gele mannetjes van ‘Minions’ lijken over hun piek heen. Een ander geel beestje doet het wel voortreffelijk: Pikachu. De knuffel van de Pokémon is populair, net als de kaarten van de Japanse reeks. “Dat succes is een gevolg van de rage Pokémon GO”, zegt Gillis. Volgens hem staat er ook een vervangster klaar voor Violetta: het ‘Disney’-figuurtje Soy Luna. Ook nog hip wegens nieuwe films in de zalen: Star Wars en Trolls.

Dit willen kindjes het liefst krijgen van Sinterklaas
K3 karaoke - Dreamland - 71,99 euro / Pikachu - Fun - 11,69 euro / Rolschaatsen Soy Luna - Dreamland - 59,98 euro / Speelset Trolls - Fun - 19,79 euro / Gel-A-Peel starter kit - Fun - 9,89 euro / 3Doodler Start Set - Dreamland - 39,90 euro

Creatief speelgoed

Enerzijds heb je kant-en-klaar speelgoed, anderzijds vinden veel kinderen het leuk om zelf iets te maken. Op creatief vlak is Gel-a-Peel dit jaar een hoogvlieger, dat zijn kralen en knoopjes waarmee kinderen zelf juwelen en zelfs hoesjes voor een smartphone kunnen maken. In die categorie doet ook de 3Doodler Start Pen van Spectron het goed. “Het speelgoed is speciaal ontworpen om figuurtjes te maken in de derde dimensie”, zegt Gillis.

Boost voor Baby Born

Zoals elk jaar zijn ook de klassiekers weer van de partij. Kinderen willen anno 2016 nog altijd graag speelgoedtraktor , huishoudspeelgoed, Lego, racebanen, of spelletjes zoals Monopoly en Twister. “Een klassieker is dit jaar extra populair: Baby Born. De pop bestaat 25 jaar en daar is heel wat rond te doen geweest. Na meer dan twee decennia is het speelgoed nog altijd gegeerd”, zegt Vervaeke. Voor deze verjaardag is er trouwens een speciale interactieve pop gemaakt die een feestelijke outfit draagt. En als er dit jaar een computerspel verlanglijstjes prijkt, dan is de kans volgens Vervaeke groot dat het over ‘Fifa 17’ gaat, het 24e spel en ook het meest recente de bekende reeks. Daarnaast is er de opkomst van virtual reality. “De technologie tilt gamen naar een hoger level. Ondanks de hoge prijs, doet de VR-bril van PlayStation, waarmee je 360° graden kan rondkijken, het aardig”, weet Gillis.

Dit willen kindjes het liefst krijgen van Sinterklaas
Monopoly Star Wars - Dreamland - 30,95 euro / Simon Air - Dreamland - 25,98 euro / Baby Born verjaardagspakket - Dreamland - 39,95 euro / Virtual Reality bril van Playstation - Dreamland - 399 euro / Dovy keukentje - Fun - 89,99 euro

Niet te missen