Buffalo’s strijdlustig

AA Gent met duidelijke ambitie in Europa League: “Winnen is de enige opdracht”

Print
AA Gent met duidelijke ambitie in Europa League: “Winnen is de enige opdracht”

Foto: BELGA

AA Gent neemt het donderdag op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Europa League in eigen huis op tegen Sporting Braga. De Portugezen tellen als tweede in groep H vijf punten, AA Gent heeft er vier. Om door te gaan in de Europa League pakt Gent donderdag best de drie punten. Bij een gelijkspel heeft Gent zijn lot immers niet meer in eigen handen, bij een nederlaag zijn de Buffalo’s uitgeschakeld. “Winnen is de enige opdracht”, was Gent-coach Hein Vanhaezebrouck daags voor de ontmoeting duidelijk.

“We staan aan de vooravond van een zware periode met vier matchen in tien dagen”, opende Vanhaezebrouck. “In het beste geval krijgen we daaropvolgend nog zo’n zware periode. De komende weken zullen bepalen hoe geslaagd ons seizoen zal zijn. We willen immers zowel Europees als in de beker doorstoten.”

“Er zal donderdag dan ook moeten gewonnen worden”, gaf Vanhaezebrouck de verhoudingen aan. “Bij een gelijkspel hebben we nog een waterkansje, maar daar willen we niet aan denken. Winnen is de enige opdracht.”

Daarbij kan AA Gent, in tegenstelling tot de andere Belgische clubs, opnieuw massaal op haar supporters rekenen. “Ik vernam dat we tegen Braga afstevenen op een uitverkochte Ghelamco Arena”, was Vanhaezebrouck enthousiast. “Met de steun van de fans moeten wij die drie punten pakken tegen Braga. Ginds hadden we altijd moeten winnen, maar kenden we veel pech (het werd 1-1, red). Ik acht ons zeker in staat Braga te kloppen maar dan mogen we niet opnieuw individuele fouten maken. In de Belgische competitie kom je daar soms nog mee weg, maar in de Europa League zeker en vast niet.”

Milicevic: “Steun van onze fans zal heel belangrijk worden”

Danijel Milicevic toonde in de heenwedstrijd in Braga zijn kunnen met een knap vrijschopdoelpunt. Donderdag in de Ghelamco A rena rekent de Bosniër op een nieuwe topprestatie. “We kennen de offensieve ingesteldheid van Braga en weten dat het een zware klus gaat worden, maar het enthousiasme in de spelersgroep is zeer groot”, liet Milicevic optekenen.

AA Gent met duidelijke ambitie in Europa League: “Winnen is de enige opdracht”
Foto: Photo News

“De steun van onze fans zal heel belangrijk worden. Ik denk nog vaak aan die match thuis tegen Valencia vorig seizoen in de Champions League. Onze fans waren toen uitzinnig en schreeuwden ons naar voren. Dat doet toch altijd iets met een speler. Wanneer 19.000 mensen je naar voren branden kan je altijd net iets meer. Ik denk dat het rendement van een speler opgekrikt wordt met vijf of zelfs tien procent. Dat is toch niet niks?”

Qua motivatie lijkt het snor te zitten bij de Buffalo’s. “De trainer zal niemand moeten motiveren om er vol voor te gaan”, was ‘Mili’ duidelijk. “Ik ben klaar voor een topmatch. Onze toekomst in de Europa League hangt van deze match af. We kennen de offensieve ingesteldheid van Braga en weten dat het een zware klus gaat worden, maar het enthousiasme in de spelersgroep is zeer groot. Iedereen wil winnen tegen Braga.”