Food

Nieuw initiatief Dagvers lanceert kant-en-klaarmaaltijden voor ouders

Print
Nieuw initiatief Dagvers lanceert kant-en-klaarmaaltijden voor ouders

Foto: Dagvers

We rennen allemaal van hot naar her en al helemaal als we thuis nog eens kinderen hebben lopen. Sommige ouders hebben vaak geen tijd om elke dag een kwalitatieve maaltijd op tafel te toveren en dus wordt er soms naar alternatieven gezocht die niet altijd even gezond of duurzaam zijn. Daar wil Dagvers een antwoord op bieden. Het initiatief werd opgestart door ouders zelf en wordt binnenkort gelanceerd na een crowdfundingcampagne.

Uit een recente bevraging door Dagvers bij 400 ouders met kinderen én een drukke dagtaak blijkt dat meer dan een op vier (28%) drie keer in de week problemen ervaart om gezonde maaltijden op tafel te krijgen. Bij 23% stelt dat probleem zich twee keer per week, bij 15% vier keer per week. Voor 13% is het zelfs vijf, zes en zeven keer per week een uitdaging. Meer dan de helft van de respondenten eet een tot drie keer per week ook take-out of aan huis geleverd eten. Ook kant-en-klare maaltijden uit de supermarkt lossen de nood mee op voor 27% van de gezinnen.

Maar een alternatief daarvoor was dus meer dan welkom. Daarom lanceert Dagvers een crowdfundingcampagne om hun project van start te kunnen laten gaan. “Voor wie gemakkelijk én gezond én kindvriendelijk wil eten, bestaan er voorlopig geen echte alternatieven. Daarom komen wij met een formule van kant-en-klaarmaaltijden die je niet met een schuldgevoel opzadelen nadat je je gezin weer een ongezonde snelle maaltijd hebt voorgeschoteld", zegt initiatiefneemster Inge De Clerck.

Bovendien wordt zo veel mogelijk gewerkt met producten van lokale boeren, en als dat eventjes niet kan, dan wordt altijd voor biologische varianten geopteerd. "De Dagvers-gerechten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die zo via een opleidingsproject doorstromen naar reguliere jobs. We gebruiken verse, lokale, biologische en fair trade ingrediënten zonder bewaarmiddelen, in samenwerking met lokale (bio)boeren en onze maaltijden worden daarnaast duurzaam verpakt en geleverd", vertelt Inge.

Eenmaal het initiatief is gelanceerd, zal het eerst uitgerold worden in Antwerpen en vervolgens stad per stad over Vlaanderen. De maaltijden worden daarbij afgeleverd in een afhaalpunt per wijk of mits betaling aan huis. Er is telkens keuze tussen twee dagschotels, eentje die kinderen zeker lusten en eentje wat meer gedurfd, en soep. 

 

 

Niet te missen