Vermoorde vrouw in kist was zwanger

Print
Vermoorde vrouw in kist was zwanger

Slachtoffer Karina Wyrwas. Foto: Politie

Zutendaal / Tongeren -

Voor de correctionele rechtbank in Tongeren is vanmiddag 20 jaar gevangenis gevorderd tegen Tongenaar Stefan K. Op 1 maart 2015 had hij zijn vriendin Karina Wyrwas (33) doodgestoken in zijn flat in Tongeren. Tijdens de zitting van woensdag kwam aan het licht dat het slachtoffer zwanger was.

Ze kreeg negen messteken, zes in de hals. K. zelf houdt vol dat het zijn bedoeling niet was om haar te doden. Die dag hadden ze allebei gedronken. Na een ruzie had K. haar de deur gewezen, ze moest weg zijn als hij van het volgende cafébezoek terugkeerde. Toen hij ‘s avonds weer in de flat was, zat ze er nog en was hij naar eigen zeggen door het lint gegaan toen ze hem niet liet slapen.

Het lijk in de kist werd pas eind april ontdekt door mensen van De Scheepvaart. Aanvankelijk ontkende K. zijn betrokkenheid, tot ze met speurhonden op zoek naar bloed naar zijn flat trokken.

Zowel de burgerlijke partijen (de ex en 9-jarige dochter van het slachtoffer) als de aanklaagster hechtten weinig geloof aan de verklaringen van de man. “Deze man heeft het leven van mijn dochter geruïneerd”, klonk de ex-partner van Karina. De aanklaagster wees ook op het gevaar van zijn persoonlijkheid onder invloed van de drank. En het feit dat de Tongenaar haar lichaam een week in bad liet liggen, een kist timmerde en de jonge vrouw dan in Zutendaal in het kanaal dumpte.

Bovendien bleek de vrouw zwanger te zijn van Stefan K.. Dat Karina Wyrwas van plan was om die zwangerschap te onderbreken, was mogelijk een aanleiding voor de moord. Wyrwas had de dag nadat ze vermoord werd nog een afspraak in een abortuskliniek.