Celebs

Ben Stiller praat openhartig over zijn prostaatkanker

Print
Ben Stiller praat openhartig over zijn prostaatkanker

Foto: Photonews

In de nieuwsshow 'Today' sprak Ben Stiller (50) openlijk over de prostaatkanker waarmee hij in 2014 af te rekenen kreeg. Het was pas zijn eerste publieke interview nadat dat nieuws pas vorige maand bekend was geraakt.

Twee jaar lang verzweeg acteur Ben Stiller dat hij prostaatkanker had gekregen, tot hij het nieuws vorige maand zelf bekendmaakte. Hij komt nu in de nieuwsshow 'Today' samen met zijn chirurg Edward Schaeffer voor het eerst terug op die bekentenis. "Ik heb het geluk gehad dat ik enkel een operatie heb nodig gehad en het daarmee afgelopen was", vertelt de 'Zoolander'-ster die moest toegeven dat hij voordien nooit bij de ziekte had stilgestaan.

Hij bevestigde in één adem ook dat hij vandaag nog steeds kankervrij is en alles goed met hem gaat. Hij hoopt in elk geval dat hij dankzij zijn getuigenis mannen kan aansporen om er meer rekening mee te houden. "Praat er alstublieft over met jouw dokter. Wees je ervan bewust. Als het aan mij lag dan zou iedere man boven de 40-45 getest moeten worden." 

Niet te missen