Celebs

Ellen DeGeneres houdt het niet droog bij speech van Obama

Print
President Obama mocht aan 21 vooraanstaanden de Medal of Freedom overhandigen tijdens een plechtigheid in het Witte Huis. Onder wie ook Ellen DeGeneres die door hem werd geprezen voor haar moed om zich - ondertussen bijna twintig jaar geleden - te outen op de nationale televisie. De comediènne pinkte enkele traantjes weg bij al die mooie woorden die haar te beurt vielen.

Hoog bezoek dinsdag in het Witte Huis voor de uitreiking van de Medals of Freedom door president Obama. Onder hen grote namen zoals Tom Hanks, Robert De Niro, Bill en Melinda Gates, Robert Redford, Diana Ross, Bruce Springsteen en Ellen DeGeneres. Zij kregen allen de hoogste onderscheiding die een burger in de VS te beurt kan vallen. 

In zijn gekende stijl toverde Obama vervolgens een speech uit zijn mouw die iedereen in de zaal met een krop in de keel achterliet, niet in het minst Ellen DeGeneres zelf die hij bedankte voor haar inspanningen voor de rechten van holebi's. De talkshowhost, comediènne en actrice kwam uit de kast in 1997 tijdens 'The Oprah Winfrey Show' en ze gebruikte het thema ook in haar eigen sitcom 'Ellen'. Het was in die tijd heel ongewoon om publiekelijk uit de kast te komen als vooraanstaande figuur in Hollywood. Iets wat Obama ook erkende en haar voor met lof bedacht.  

"Nu is het makkelijk om te vergeten hoeveel moed er twintig jaar geleden voor nodig was om je coming-out te doen op het publieke toneel. Het was een ongelofelijke last om dat te dragen, om je carrière zo op het spel te zetten. Dat is uitzonderlijk", klonk het.

Ellen DeGeneres deelde na de ontvangst van de medialle ook nog een foto van zichzelf en haar vrouw Portia De Rossi op Twitter, in haar humoristische stijl. De tranen hadden toen al plaats gemaakt voor een glimlach.

 

Niet te missen