Beauty

Zelf een gezichtsmaskertje maken? Dat kan

Print
Zelf een gezichtsmaskertje maken? Dat kan

Foto: Shutterstock

De natuur biedt soms heel wat voordelen, zo heb je aan een banaan en avocado al haast genoeg om zelf een gezichtsmaskertje te maken. Goedkoop en nog eens eenvoudig thuis te maken ook!

Dat avocado goed is voor de huid, is iets wat al langer bekend is. Zo bevat de vrucht heel wat kalium, calcium en de vitamines A, B en E. Maar je kunt niet alleen avocado eten, je kunt het ook smeren. Voeg een banaan en een eiwit toe en je hebt zelfs een gezichtsmaskertje. Een gezond en goedkoop alternatief voor wat je in de winkel vindt.

Zo ga je tewerk: ontdoe de avocado van zijn schil en plet het vruchtvlees in een kommetje, een beetje zoals je guacamole zou maken. Voeg dan een halve banaan toe. Meng er een eiwit door zodat je een smeuïg papje krijgt. Maak wel dat je alles fijn genoeg maakt zodat er straks geen grote stukken aan je gezicht hangen, want dat is niet zo handig. Met een borstel of met de handen kun je het goedje in dunne lagen aanbrengen. Wacht vervolgens 10 à 15 minuten om alles goed in te laten trekken en spoel erna af. 

 

Niet te missen