Montreal Impact wint maar...

Ciman nog niet zeker van ticket voor MLS Cup, Drogba kondigt afscheid aan

Print
Ciman nog niet zeker van ticket voor MLS Cup, Drogba kondigt afscheid aan

Foto: Photo News

Laurent Ciman heeft met Montreal Impact een eerste stap gezet richting finale van de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). In een Canadees onderonsje versloegen Ciman en co dinsdag voor eigen publiek Toronto FC met 3-2 in de heenwedstrijd van de finale van de Eastern Conference.

Dominic Oduro (10.), Matteo Mancosu (12.) en Ambroise Oyongo (53.) zetten Montreal op een 3-0 voorsprong, Jozy Altidore (68.) en Michael Bradley (73.) scoorden tegen en maakten de return zo nog erg spannend. Volgende week woensdag (30 november) spelen beide ploegen in Toronto een tweede keer tegen elkaar.

De winnaar van het dubbele duel speelt in de MLS Cup (zoals de finale van de MLS-competitie heet) tegen Seattle Sounders FC of Colorado Rapids, de twee beste ploegen uit de Western Conference. Seattle won dinsdag de heenwedstrijd met 2-1. De return volgt 27 november.

Laurent Ciman stond tegen Toronto op zijn vertrouwde plek centraal achterin. De Rode Duivel speelde de volledige wedstrijd in het Olympic Stadium, waar 61.000 voetbalfans het duel bijwoonden.

Drogba verlaat de club

Didier Drogba, de Ivoriaanse vedette van Montreal, viel na 77 minuten in maar kwam niet tot scoren. Na afloop vertelde de ex-spits van Chelsea, 38 inmiddels, dat hij de club binnenkort verlaat. “Het was vandaag mijn laatste thuiswedstrijd hier. Ik wil iedereen bedanken die in mij heeft geloofd, het was een gedurfde gok. Mijn tijd hier was geweldig. We hebben samen mooie en emotionele momenten meegemaakt, het is jammer dat er een einde aan moet komen.”

Ciman nog niet zeker van ticket voor MLS Cup, Drogba kondigt afscheid aan
Foto: Photo News

Drogba kwam in januari 2015 naar Montreal. Hij maakte 22 goals in 38 matchen maar verloor dit seizoen zijn basisplaats. De Ivoriaan denkt nog niet aan stoppen, hij liet in het midden waar hij volgend jaar zal voetballen.