Ontslagen Klinsmann neemt met openhartige video afscheid van VS

Print

Jürgen Klinsmann heeft met een videoboodschap afscheid genomen van fans en spelers in de Verenigde Staten. De voormalig Duits international werd maandag ontslagen als bondscoach van de Amerikaanse voetbalploeg.

De 52-jarige Duitser stond sinds 2011 juli aan het roer bij de VS. In 2013 leidde hij de selectie naar de titel in de CONCACAF Gold Cup en een jaar later naar de achtste finales van het WK in Brazilië, waarin zijn team pas na verlengingen uitgeschakeld werd door de Rode Duivels.

“Het was een fantastische ervaring en een grote eer, deze ploeg zo’n lange periode te mogen leiden”, sprak Klinsmann vol respect. “Het is nu voorbij en dat respecteer ik. Ik was er nog steeds voor duizend procent van overtuigd dat we ondanks de twee nederlagen het WK in Rusland zouden halen.”

In de kwalificaties voor het WK 2018 namen de Verenigde Staten een zwakke start. Nederlagen tegen aartsrivaal Mexico (1-2) en Costa Rica (4-0) kostten Klinsmann de kop. Opvolger Bruce Arena moet nu trachten de valse start recht te zetten.

Klinsmann bedankte fans en vooral ook de internationals, die na zijn ontslag contact met hem hadden gezocht. “Dat heeft me geraakt. Ik wens ze het allerbeste.”