De Vlaamse vlam van Trump: had Ingrid zijn first lady kunnen zijn?

Print
De Vlaamse vlam van Trump: had Ingrid zijn first lady kunnen zijn?

Ingrid Seynhaeve werd in 1997 regelmatig gespot met Donald Trump. Foto: Photo News

De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump lanceerde ooit via zijn Trump Model Management de carrière van heel wat (inter)nationale modellen. Maar met sommigen onder hen kwam hij wel héél goed overeen. Zo ook met de Belgische Ingrid Seynhaeve, met wie hij een kortstondige relatie zou gehad hebben.

Seynhaeve, afkomstig uit het West-Vlaamse Menen, startte haar modellencarière begin jaren ‘90. Het was rond die periode dat ze ook werd opgemerkt door Donald Trump, die in 1991 zetelde in de jury van Elite Look of the Year. Meer dan 150.000 kandidaten schreven zich in, maar Ingrid won de wedstrijd.

Haar internationale carrière was gelanceerd, en de West-Vlaamse schone zat in het vizier van The Donald. Sindsdien was ze onder meer het gezicht van Ralph Lauren, Dior, Guess en sierde ze de covers van Elle en Sports Illustrated.

Samen op date

In de loop van de jaren ‘90 kreeg de succesvolle Seynhaeve een contract aangeboden bij het Trump Model Management, het modellenbureau van Trump. Maar het bleef niet alleen bij opdrachten. Zo werd het tweetal in 1997 geregeld samen gespot.

Net op dat moment raakte ook het nieuws bekend dat hij uit elkaar zou zijn met zijn tweede vrouw Marla Maples, met wie hij sinds 1993 getrouwd was en één dochter had. Het tweetal is sinds 1999 officieel gescheiden.

De Vlaamse vlam van Trump: had Ingrid zijn first lady kunnen zijn?
Trump had ook even een relatie met Carla Bruni. Foto: Photo News

De roddelmachine schoot stevig in gang, en volgens de Amerikaanse pers hadden Trump en Seynhaeve een relatie. Nieuws dat echter nooit officieel bevestigd werd.

Melania

Wel is zeker dat Trump na Seynhaeve nog heel wat andere bekende vrouwen verslond, onder wie Carla Bruni en tennister Gabriela Sabatini.

Maar de échte liefde vond hij in 2000, bij de Sloveense Melania Knauss. Het tweetal is sinds 2005 getrouwd en vanaf januari mag het voormalige topmodel zich first lady van de Verenigde Staten noemen.

In Frankrijk

Zo ver is het bij Seynhaeve dus nooit gekomen. Het intussen 46-jarige model woont al enkele jaren in Frankrijk, waar ze trouwde Franse acteur Jean-Baptiste Iera. Met hem heeft ze overigens twee zoontjes: Lukas (10) en Hayden Kaye (6).

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen