Bizarre signalisatie veroorzaakt verkeerschaos op Halensebaan

Print

De putten in het wegdek werden dinsdag gevuld. De arbeiders leidden zelf het verkeer in goede banen. Foto: hns

Diest -

De tijdelijke verkeerssignalisatie aan de werken op de Halensebaan in Diest is zo slecht aangebracht dat ze chaos veroorzaakt. Wie de gekleurde belijning volgt, rijdt recht in op de signalisatieborden.

Op de Halensebaan installeert een aannemer nieuwe collectoren in opdracht van Aquafin. Het verkeer moet er over de parkeerstrook en de alternatieve rijstroken zijn aangeduid met een combinatie van gekleurde kleefband op de weg en fluorescerende borden. Wie de belijning volgt, rijdt recht in op de borden. De kleefband is bovendien slecht aangebracht en door het ruwe weer van vorig weekend ook nog eens losgekomen.

Vorige week trof de aannemer een groot gat aan in het wegdek. “Het verkeer moet hier over de parkeerstrook en dat asfalt is niet bestand tegen het zware verkeer dat er aan veel te hoge snelheid over raast”, zegt hij. “We moesten de rijstroken snel aanpassen om te vermijden dat de auto's schade zouden oplopen. We hebben de signalisatiepalen een paar meter opgeschoven maar de afgeplakte stroken konden we niet wijzigen. Het was de bedoeling om het gat zo vlug mogelijk te dichten, maar het slechte weer liet niet toe om warm asfalt te gieten.”

Omleiding onmogelijk

Volgens projectmanager Peter Gillis van Aquafin zou een effectieve omleiding van het verkeer beter zijn, maar het is op die plaats bijna onmogelijk omdat de afstand dan veel te groot zou worden. “Het verkeer moet er nu over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur”, zegt hij. “Die situatie is ook correct vergund. Het is aan de politie om te beslissen of ze snelheidscontroles organiseren.”

De putten in het wegdek zijn intussen gedicht. De werknemers van aannemer VGB leidden tijdens die werken het verkeer zelf in goede banen. De signalisatiepalen worden nu terug op hun plaats geschoven.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio