Racing Genk maakte vorig seizoen 3,5 miljoen euro winst

Print
Racing Genk maakte vorig seizoen 3,5 miljoen euro winst

Foto: BELGA

Racing Genk heeft in het seizoen 2015-2016 3,5 miljoen euro winst gemaakt. Dat meldde de Limburgse club maandag in een persbericht.

Lees ook: Milinkovic, Benteke en Kara halen KRC Genk uit het slop

“Genk is financieel terug op koers. We hebben het beduidend beter gedaan dan in het voorgaande seizoen” klinkt het. Dat is enerzijds een gevolg van de sportieve resultaten. Het spelen van play-off I en het bereiken van de halve finales van de Beker van België leidde tot een omzetstijging van negen procent, van 17 naar 19,2 miljoen euro. De globale kostprijs van de spelersportefeuille daalde dan weer met vier procent en de transferinkomsten waren het afgelopen seizoen uitzonderlijk goed, met een inkomst van 21 miljoen euro, tegenover 1,4 miljoen euro in het voorgaande seizoen.

“Zo ziet de balans van KRC Genk er met een eigen vermogen van 22,2 miljoen euro nog een stuk beter uit dan vorig seizoen”, meldt Genk. “De club is bovendien de facto schuldenvrij. De korte- en langetermijnvorderingen en schulden houden mekaar in evenwicht. Maar we benadrukken dat we waakzaam blijven en oog hebben voor het grote aandeel van transferinkomsten in dit goede resultaat. Ook al heeft Genk hier historisch een bijzonder goed track record, transferinkomsten blijven een volatiel gegeven. De doelstelling is dan ook om op termijn de break-even situatie zo veel mogelijk te benaderen zonder transferinkomsten.”