Kompany steunt SOS Kinderdorpen met emotionele brief: “Mijn ouders deden alles om ons leven beter te maken”

Print
Kompany steunt SOS Kinderdorpen met emotionele brief: “Mijn ouders deden alles om ons leven beter te maken”

Foto: Twitter

Vincent Kompany steunt de actie “Geen kind mag alleen opgroeien” van SOS Kinderdorpen. Hij in een open brief antwoord op de vraag “Hoe weet je dat je mama of papa je doodgraag ziet?”. SOS kinderdorpen voert de actie omdat 1 kind op 25 in België die vraag niet kan beantwoorden.

Vincent Kompany, ambassadeur van het goede doel, beantwoordt de vraag in een open brief. “Onze ouders deden er alles aan om ons leven beter te maken,” schrijft de Rode Duivel. “Ons budget was krap en onze familie stond meermaals onder financiële druk. We hebben dus beslist geen makkelijke jeugd gehad, maar ondanks alles hebben mijn zus, mijn broer en ikzelf nooit aan het meest substantiële element moeten twijfelen dat onze familie zo sterk maakte: de onvoorwaardelijke zorg en liefde voor elkaar.”

“We hadden alle drie een erg druk naschools programma: we deden atletiek, voetbal, scouts en als ons huiswerk gedaan was, gingen we buitenspelen op de pleintjes. Ik denk soms dat onze ouders ons bewust met een overvol programma opgezadeld hebben om te voorkomen dat we kattenkwaad uithaalden, want het maakte hun leven er alleszins niet makkelijker op. Integendeel,” klinkt het in de brief.

“Geen minuut, zelfs geen seconde hebben we ooit getwijfeld aan de onvoorwaardelijke liefde van onze ouders,” besluit Kompany.

SOS kinderdorpen liet ook kinderen zelf aan het woord. De antwoorden zijn ontroerend.