Houthalense school Park van Genk wordt ‘kinderrechtenschool’

Print
Houthalense school Park van Genk wordt ‘kinderrechtenschool’

Archief. Foto: Dick Demey

Houthalen-Helchteren -

Park van Genk, de basisschool in Houthalen-Oost, is vanmiddag beloond met het Kinderrechtenlabel van Plan België. De school volgde daarvoor een traject van maar liefst twee jaar waarin kinderrechten centraal stonden.

Niet alleen Park van Genk, maar ook vier andere scholen kregen het label. Door de toevoeging van De Boomhut in Alsemberg, De Luchtballon en Victor van de Walle in Mechelen en Scharrel in Minderhout, is het aantal scholen met het label nu opgelopen tot zeventien.

“Samen met onze partners hebben we de scholen twee jaar lang begeleid om te werken rond kinderrechten”, verduidelijkt Régine Debrabandere, directeur van Plan België. “De scholen waren al met het thema bezig, maar via verschillende workshops en vormingen leerden ze hun leerlingen om zich bewuster te zijn van hun rechten en die van leeftijdsgenoten wereldwijd. In de vijf kinderrechtenscholen komen kinderrechten nu overal aan bod: in de lessen, het schoolreglement en extra activiteiten.”

De labels werden in Miat Gent uitgereikt door kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. In het Miat loopt momenteel de expo “Made by children. Kinderarbeid vroeger en nu”, die kinderarbeid een gezicht geeft aan de hand van de verhalen en gebruiksvoorwerpen van veertien kinderen. Bij de tentoonstelling hoort een spel voor kinderen vanaf tien jaar en een scholenaanbod.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio