Deze ‘Monopoly’ heeft een opvallende nieuwigheid

Print
Deze ‘Monopoly’ heeft een opvallende nieuwigheid

Foto: Hasbro

Van het beroemde gezelschapsspel werden doorheen de jaren al verschillende themaversies gemaakt. Denk maar aan ‘Monopoly Star Wars’ of ‘Monopoly Junior’. De nieuwste versie kent een wel erg opvallende nieuwigheid.

‘Monopoly Extreem Bankieren’ bant papieren geld en werkt met bankkaarten. Dat was al het geval bij de nieuwste edities van het spel, tot ergernis van sommige nostalgici. De nieuwste versie gaat nóg iets verder: de grondprijzen en huurprijzen zijn variabel en fluctueren doorheen het spel. De bankautomaat scant de eigendomsbewijzen en kan de prijzen doen stijgen of dalen.

Deze ‘Monopoly’ heeft een opvallende nieuwigheid
Foto: Hasbro

Nog een nieuwigheid zijn veilingen, als een speler op een onverkocht vakje beslist om een grond niet te kopen. De bankautomaat helpt spelers bij het bepalen van een bod en zorgt voor een tijdklok. De laatste die geboden heeft wanneer de tijd om is, wint het pleit.

Voor liefhebbers van papieren geld of voor wie gewoon graag vals speelt, is er geen reden tot paniek. ‘Monopoly Extreem Bankieren’ is een extra editie die naast de originele Monopoly in de winkelrekken ligt.