Sparvoc Heren A veroveren 3de plaats

Print

Foto: Philippe Paulissen

Lanaken - Dankzij hun 4e winstmatch op rij pakken de Heren A de 3de plaats in de 1e Divsie Heren A reeks. Sparvoc wist drie sets lang het spel te dicteren tegen een sterk verzwakt Zoersel.

Sparvoc Lanaken - Amigos Zoersel C 3-0 (25-18, 25-11, 25-9)

De wedstrijd was nog niet begonnen en Zoersel kreeg al af te rekenen met pech, eerste spelverdeler Van Tigchelt moest gekwetst plaatsnemen op de bank. Conings heeft er zin en legt Zoersel serverend meteen het vuur aan de schenen. In een mum van tijd staat het 6-1. Letihon en Hupperts zetten punt voor punt op het scorebord. Zoersel klampt nog wel aan maar het is Sparvoc dat 12-7 naar 21-15 speelt. Sparvoc controleert in elk spelonderdeel en maakt het af, 25-18.

In set 2 blijft Sparvoc het tempo en het spel dicteren. Receptioneel staat het goed en Hulselmans kan steeds kiezen welke aanvaller hij in scorende stelling brengt. Grootaers en Hupperts zorgen voor enkele knappe blocks. Sparvoc speelt Zoersel helemaal zoek over 16-6 naar 25-11.

Derde set wilt meestal ook een dip in concentratie zeggen. Sparvoc opent echter opnieuw verschroeiend en in geen tijd staat er al een 8-1 voorsprong op het bord. De spelers houden de concentratie hoog en laten geen spaander heel van Zoersel, 21-5. Zoersel spartelde nog wel even tegen, maar Sparvoc toonde met 25-9 dat die 3e plaats gerechtvaardigd was.

Sparvoc Lanaken: Hulselmans, Conings, Grootaers, Letihon, Palmans, Hupperts
Libero:Panis

Amigos Zoersel C: Colman, Verbruggen H, Janssens G, Van Gorp, Naulaers, De Vijlder
Libero: Van Overveld
Kwamen in: Theunen, Vergamben, Janssens D


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio