Soep verbindt Het Look

Print

Boseind

Neerpelt - Maandag stond de Soeptrinette aan het Look in Neerpelt. Je kon er terecht voor een lekker tasje warme soep of soep om mee te nemen naar huis.

Maandag konden de inwoner van Het Look terecht bij de Soeptrinette voor een lekkere kop soep of soep om mee te nemen naar huis.
De Soeptrinette is een gloednieuwe soepmobiel van Sociaal Tewerkstellingscentrum De Biehal uit Lommel. Elke week vind je de soepmobiel op de wekelijkse markt in Neerpelt maar in november en december komt hij ook naar Het Look. Op deze manier wil De Biehal zo veel mogelijk mensen bereiken en ook mensen die niet naar de wekelijkse markt komen.
De Soeptrinette kadert is het sociaal project Soep als Bindmiddel, een Europees subsidieprogramma van Leader Kempen en Maasland. Het project is actief in de plattelandsgemeenten Neerpelt, Overpelt, Hechtel-Eksel en Bree en wil mensen verbinden door met de soepmobiel op verschillende locaties te staan, waaronder de wekelijkse markten en woonwijken. ‘Soep als Bindmiddel’ focust ook op het opzetten van samenwerkingsverbanden en activiteiten met verenigingen met het oog op het bieden van een sociaal netwerk.
Buurtvereniging ’t Pleintje
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio